Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas sieviešu lakrosa izlase debitēs pasaules čempionātā

Latvijas sieviešu lakrosa izlase pirmoreiz piedalīsies pasaules čempionātā Ošavā, Kanādā, kas norisināsies no 2013.gada 10. līdz 20. jūlijam, portālu Diena.lv informēja izlases pārstāve Zaiga Oborenko.

Latvijas sieviešu izlases dalībnieces ir  15 spēlētājas no trim Latvijas klubiem  - Lady Lacrosse, SLK Rīga un Libava. Šobrīd izlase aktīvi apmeklē savu klubu treniņus un nedēļas nogalē no 28.-30.jūnijam notiks pēdējā treniņnometne Saldus novada Druvā.

Par pasaules čempionātu lakrosā
Pasaules čempionātā šogad piedalīsies 19 valstu izlases, kopējais spēlētāju skaits gandrīz 350. Čempionātā piedalīsies komandas no Amerikas Savienotajām Valstīm, Austrālijas, Kanādas, Jaunzēlandes, Japānas, Honkongas, Korejas, Izraēlas, Nīderlandes, Vācijas, Skotijas, Velsas, Anglijas, Īrijas, Austrijas, Zviedrijas, Somijas,  Latvijas un Haudenosaunijas. Pēdējā minētā komanda pārstāv irokēzu pēctečus, kuru kultūrā lakross ir „asinīs”. Pasaules čempionāts lakrosā šogad notiek 9.reizi; tie ar četru gadu intervāliem norisinās kopš 1982.gada.

Komandas pieredze
Vērā ņemama ir sieviešu komandas izaugsme, kas gūta pēdējo divu laikā. 2012.gada vasarā izlases komanda piedalījās Eiropas čempionātā Amsterdamā, kurā tika gūta milzīga pieredze. Pēc čempionāta tika atzīts, ka Latvijas izlasei ir liels potenciāls, jo sieviešu lakrosu Latvijā spēlē tikai nepilnus piecus gadus, turpretim vadošās komandas no Lielbritānijas to zina jau vairāk kā gadsimtu. Par izlases galvenajiem trumpjiem tika atzīta mērķtiecība, komandas gars, cīņas spars un spēja ātri mācīties.  Savukārt, šogad no 30.maija līdz 2.jūnijam meitenes piedalījās prestižajā Austrijas atklātajā lakrosa turnīrā Vīnē, iegūstot 2.vietu.

Komandas treneri
Komandai ir spēcīgs treneru sastāvs. Galvenā trenere Grečena Lasda par izlases vadītāju kļuvusi tikai šogad.  Grečena spēlē lakrosu jau no astoņu gadu vecuma, mācījusies  West Genesee vidusskolā Sirakūzā, Ņujorkā, kur gan sieviešu, gan vīriešu lakrosa komandas ir daudzkārtēji valsts čempioni. Grečenai ir vairāk nekā 22 gadu pieredze lakrosa spēlē un 14 gadu trenera pieredze. Starp citu, Grečenas vecmāmiņa dzimusi Latvijā un tas tikai veicinājis viņas interesi par lakrosa attīstību mūsu valstī.

Grečenai palīdzēs Dins Bahs un Gints Gūtmanis, kuri iepriekš spēlējuši Latvijas vīriešu lakrosa izlasē, bet nu darbojas kā treneri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi