Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas sieviešu lakrosa izlasei 17.vieta pasaules čempionātā

Čempionātā piedalījās 19 sieviešu komandas. Pārliecinošu uzvaru jau otro reizi pēc kārtas pasaules čempionātā svinēja Amerikas Savienoto valstu komanda, atstājot otrajā vietā Kanādas izlasi, bet trešo vietu izcīnīja Austrālija, pārspējot Anglijas izlasi. Latvijas izlase, pārspējot Zviedrijas un Honkongas valstsvienības, ierindojās 17.vietā.  
Latvijas lakrosa sieviešu izlase ierindojusies 17.vietā starp pasaules spēcīgākajām lakrosa komandām, pirmoreiz piedaloties pasaules čempionātā, kas norisinājās Ošavā (Kanādā) no 10.līdz 20.jūlijam. 

Latvijas Lakrosa federācija prezidents Jānis Stērninieks debiju pasaules čempionātā uzskata par veiksmīgu: „Pēc čempionāta analizējot izlases startu, jāatzīst, ka tas ir izdevies veiksmīgs. Gan Eiropas čempionāts Amsterdamā pagājušajā gadā, gan šī gada pasaules čempionāts ir devuši neatsveramu pieredzi, kas ir milzīgs solis Latvijas lakrosa attīstībā. Šos starptautiskos startus var uzskatīt par lakrosa panākumiem, jo sievietes lakrosu Latvijā spēlē tikai 4 gadus. Komanda parādīja raksturu, nenobijās no pieredzējušām spēlētājām, parādīja drosmi, cīņassparu un neatlaidību. Sports nav bez līdzjutējiem, Latvijas Lakrosa federācija vēlas pateikt paldies par atbalstu un sirsnību Toronto apkaimē dzīvojošajiem latviešiem, kas bija klāt visās mūsu spēlēs.” 

Latvijas sieviešu lakrosa komanda čempionātā aizvadīja pavisam 8 spēles deviņās dienās, stājoties pretim arī tādām spēcīgām komandām kā Jaunzēlandes un Īrijas izlases. Divās spēlēs otrajā kārtā Latvijas izlase pārspēja Honkongas un Zviedrijas izlases, izcīnot uzvaras. 

Latvijas izlases galvenā trenere Gretchen Lasda (ASV) par startu lielajā lakrosā saka: „ Esot jaunākā komanda ar vismazāko pieredzi, Latvijas izlase parādīja ļoti labu sniegumu. Kaut arī tika piedzīvoti zaudējumi visās savas apakšgrupas spēlēs, izlases progress bija vērojams no spēles uz spēli,  un Latvijas valstsvienība noslēdza nedēļu ar uzvarām pret Zviedriju un Honkongu otrajā kārtā. Kā galvenā trenere esmu ļoti lepna par komandu. Meitenes strādāja ārkārtīgi smagi uz laukuma un turpināja cīnīties visu nedēļu. Komanda pierādīja, ka spēlējot ar sirdi, tā uz katru nākamo spēli var būt labāka, spēcīgāka un ātrāka. Šajā turnīrā mēs redzējām, ka Latvijas sieviešu lakrosa komandai ir liels potenciāls, un es esmu optimistiski noskaņota turpmākai lakrosa kā sporta veida attīstībai Latvijā. Mēs skatāmies uz priekšu, tāpēc jāsāk gatavot konkurētspējīga komanda nākamajam Pasaules čempionātam Anglijā 2017. gadā.”

Latvijas sieviešu izlases dalībnieces šajā čempionātā bija 16 spēlētājas no 3 Latvijas klubiem - Lady Lacrosse, SLK Rīga un Libava: Līva Arāja, Aiva Baumane, Laura Baltmane, Madara Duļevska, Alise Dūne, Valērija Druzjaka, Oļesja Kordejonoka, Ligita Kupčus, Laura Liepiņa, Evelīna Meļņikova, Ieva Opoļska, Evija Rozīte, Elīna Strucka, Ieva Vilks, Līga Vilks, Elīna Vītola un 2 latviešu izcelsmes viesspēlētājas no ASV - Gretchen Lasda,  Rachel Lasda. 

Komandas direktors Normunds Apinis: " Ar tikai gadu ilgu pieredzi kā nacionālā izlase, Latvijas lakrosa komanda ir atstājusi  izcilu iespaidu uz pasaules lakrosa sabiedrību. Mūsu izaugsme, kā atzina arī spēļu vērotāji un lakrosa eksperti, bija redzama no spēles uz spēli. Jāņem vērā, ka lielākā daļa pasaules čempionātā spēlējošo komandu sportistes ir apguvušas šo spēli jau kopš 6 gadu vecuma, ir valstis, kurās lakross ir iekļauts sporta izglītības programmās gan pamatskolās, gan koledžās. Mums tā ir ļoti nopietna konkurence. Latvijas izlase uzvarēja Zviedriju un Honkongu, līdzvērtīgā līmeni spēlēja ar Somiju, Nīderlandi  un Dienvidkoreju. Ir skaidrs, ka meitenes saprot spēli pasaules līmenī un viņās ir uzvaras gars. Turpmāk ceram piesaistīt pastāvīgus finansiālos atbalstītājus, lai varētu sagatavot komandu startam nākamajam Eiropas un pasaules čempionātiem. Lakross ir patiesi dinamiska, atlētiska un skaista komandu spēle - un šo mēs baudījām Kanādā.”

Par pasaules čempionātu lakrosā 
Pasaules čempionāts lakrosā šogad notika 9.reizi.Čempionāti norisinās kopš 1982.gada un to regularitāte ir ik pēc četriem gadiem. Šogad sieviešu lakross svin savu simtgadi, un šim notikumam par godu 14.jūlijā čempionāta laikā notika īpaša ceremonija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi