Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas sporta deju pāriem godalgotas vietas Baltic Grand Prix 2017

Ļoti labus rezultātus Starptautiskajā sporta deju festivālā Baltic Grand Prix 2017 uzrādījuši Latvijas dejotāji. Pasaules Sporta deju federācijas (WDSF) reitinga turnīros pieaugušajiem un jauniešiem (16-18 gadi) abās deju programmās – Standartdejās (ST) un Latīņamerikas (LA) dejās, ne tikai iekļūstot finālos, bet arī izcīnot vairākas godalgotās vietas un vērtīgus punktus pasaules reitingam, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Kā ierasti decembra vidū Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsala tika aizvadīts par pirmssvētku tradīciju kļuvušais viens no pasaulē lielākajiem un prestižākajiem sporta deju festivāliem Baltic Grand Prix, kuru Aigars Svars organizēja jau 36. reizi. Rīgā triju sacensību dienu laikā viesojās vairāk nekā 1500 dejotāju pāru no 40 pasaules valstīm. Bez eiropiešiem šajā krāšņajā sporta deju festivālā varēja redzēt arī kanādiešus, amerikāņus un japāņus.  Dejotājus un skatītājus priecēja dzīvās mūzikas pavadījums, ko sestdien izpildīja Boris Myagkov Band no Grodņas, bet svētdien mūsu pašu Mirage Jazz Orchestra.

Pieaugušajiem WDSF World Open ST dejās, kas vienlaicīgi bija arī sešpadsmitais Rīgas domes kauss, 73 pāru konkurencē otro vietu izcīnīja pasaules čempionāta devītais pāris Vadims Šurins un Anastasija Meškova no Latvijas, kuri uzvarēja pēdējā dejā Kvikstepā, bet piecu deju summā tomēr nedaudz piekāpās šā gada Pasaules kausa 2.vietas ieguvējiem Vasīlijam Kirinam un Jekaterinai Prozorovai no Austrijas. Labs panākums un iegūta 4. vieta Latvijas dejotājai Madarai Freibergai ar poli Dariušu Micku, kuri šogad kļuva par Polijas čempioniem. Jauniešiem WDSF Open LA dejās un Bellevue Park hotel kausā, spraigā cīņā piekāpjoties 2014. gada pasaules čempioniem Junioru II grupā (14-15 g.) no Krievijas, otro vietu izcīnīja pasaules čempionāta 7. vietas ieguvēji Leonards Petkevičs un Poļina Cepilova. Tikmēr lielisks panākums arī pasaules junioru čempionāta pusfinālistiem Ņikitam Tomam un Laurai Stūrainei, kuri pie vecākajiem kolēģiem jauniešu grupā 79 pāru vidū iekļuva finālā un ieguva 8.vietu.

WDSF International Open LA dejās pieaugušajiem ABORA kausā tāpat kā jauniešiem 48 pāru vidū cīņa bija tik līdzīga, ka finālā iekļuva astoņi pāri un arī divi mūsējie. Valsts vicečempioni Maksims Kravčenko un Paula Kukute ierindojās tieši aiz godalgoto trijnieka, bet Artūrs Freimanis un Marina Tulpa ieņēma sesto vietu. Jauniešiem ST dejās, kur startēja 55 pāri, 3. vietu izcīnīja Eiropas čempionāta astotās vietas ieguvēji Vladislavs Pečens un Aliaksandra Buhusheviča. Savukārt, Juniori II LA dejās 3. vietu 55 pāru konkurencē izcīnīja Aleksis Visockis un Kerija Keita Ziemele, bet ST dejās arī trešie bija Roberts Andersons un Jekaterina Rasimjonoka. Tikmēr divas godalgas un atkal trešās vietas Latvijai tika arī WDSF Open senioru grupā, ko ST dejās sarūpēja Gatis un Jūlija Simsoni, bet LA dejās Viktors un Svetlana Kisili.

Līdz ar to sporta deju sacensību gads ir noslēdzies. Mūsu dejotājiem sekos neliela atelpa un tad notiks gatavošanās 2018. gada valsts čempionātiem, kuri notiks janvārī, februārī un martā. Tajos tiks izcīnītas tiesības pārstāvēt Latviju pasaules un Eiropas čempionātos.

Top komentāri

Dadzis
D
Ļoti, Ļoti žēl, ka Frderācija neatzīmēja arī mazo grupu uzvarētājus no Latvijas, neraugoties uz to ka vairāk kā piecdesmit procentus gan ikmēneša organizētajās vietējās sacensībās, gan frderācijas trenneri un klubi labu peļņu gūst tieši no šiem mazo grupu bērnu pāriem un solo grupām. Netaisnība pasaules alga.....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi