Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas sporta deju pāris piektie pasaules čempionātā jauniešiem Rīgā

Starptautiskā sporta deju festivāla Baltic Grand Prix ietvaros notikušajā pasaules čempionātā jauniešiem (16-18 gadi) Standartdejās (ST) 69 pāru konkurencē Latvijas dejotāji Denis Gudovskis/Megija Morīte ieguva piekto, bet Ričards Šteinfelds/Atile Žukaite septīto vietu. Pasaules čempionu titulu izcīnīja Marko Bodini/Kristīna Čaritonovaite no Itālijas, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Arī šogad lielākā Baltijas valstu sporta deju festivāla Baltic Grand Prix ietvaros norisinājās gada pēdējais pasaules čempionāts, šoreiz jauniešiem noskaidrojot labākos ST deju programmā. Skatītāji varēja vērot, kā sacenšas 69 pāri no 38 valstīm, tajā skaitā arī dejotāji no tālajām zemēm kā Japāna, ASV un Kanāda. Pasaules čempionāts un sporta deju festivāls bija izsaucis lielu interesi, tāpēc Starptautiskā izstāžu centra Ķīpsala halle bija pilnībā piepildīta, radot ļoti labu sacensību atmosfēru.

Ņemot vērā iepriekš sasniegto, abi Latvijas deju pāri varēja uzrādīt ļoti labus rezultātus un cīnīties par augstām vietām. Bez grūtībām gan Denis Gudovskis/Megija Morīte (Dūšas deju skola), gan Ričards Šteinfelds/Atile Žukaite (SDK Dzintars) tika pusfināla divpadsmitniekā un pretendēja uz finālu. Abi rādīja savu labāko sniegumu un ieguva līdzīgu punktu summu, Gudovskim/Morītei ar piekto rezultātu iekļūstot finālā, bet Eiropas čempionātā 9.vietu ieguvušajiem Šteinfeldam/Žukaitei ar septīto rezultātu, paliekot tūdaļ aiz fināla. Denisam un Megijai, kuri 2016.gadā ieguva 2.vietu pasaulē, šoreiz neizdevās tikt pie godalgas un čempionātu viņi pabeidza piektajā vietā.

Iegūstot finālā pirmās vietas visās piecās dejās, savu favorīta statusu apliecināja un Eiropas čempionu titulam uzvaru pasaules čempionātā pievienoja itālis Marko Bodini un lietuviete Kristīna Čaritonovaite. Līdz ar to Itālija, no kuras nāk tik daudz augstas klases ST deju pāri, pie uzvaras pasaules čempionātos jauniešiem šajā deju programmā tika pēc 21 gadu pārtraukuma. Tāpat kā 2014.gadā Rīgā pasaules čempionātā Junioriem II (14-15gadi) arī šoreiz vicečempionu godu izpelnījās Maksims Pugačovs un Kira Oksas, bet uz pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa otrs Krievijas pāris Oļegs Čens un Aļīna Agejeva. Ceturto un sesto vietu finālā ieņēma attiecīgi moldāvi un rumāņi, bet mūsu kaimiņvalstu Lietuvas un Igaunijas dejotāji ierindojās 9. un 10.vietā.

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi