Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas startus Tokijas olimpiskajās spēlēs noslēdz Švecova 14. vieta modernajā pieccīņā

Latvijas pēdējais olimpietis Tokijā Pāvels Švecovs sestdien bija piektajā pozīcijā pirms pēdējās disciplīnas, tomēr skriešanas un šaušanas apvienotajā disciplīnā ar ātrumu neizcēlās, samierinoties ar gūtu 14. vietu.

Sestdiena sākās ar peldēšanu, ko Švecovs sauc par savu mīļāko disciplīnu. Pirms starta Latvijas sportists tika ielikts otrajā ātrākajā peldējumā, kurā viņam bija labākais pieteikuma laiks. Tomēr Švecovs ar rezultātu minūte un 59,83 sekundes savā peldējumā ieņēma vien trešo vietu un viens sportists bija peldējis par viņu ātrāk arī iepriekšējā peldējumā. Mirkli vēlāk sekoja potenciāli ātrāko sportistu peldējums un tajā visi seši atlēti bija ātrāki par Švecovu. Līdz ar to peldēšanā Latvijas pieccīņnieks uzrādīja desmito labāko rezultātu.

Ātrākais peldēšanā 200 metru brīvā stila distancē īsajā baseinā ar rezultātu minūte un 52,96 sekundes bija amerikānis Amro Elgezirijs, sasniedzot jaunu olimpisko rekordu sacensībās 25 metru baseinā.

Švecovam šis rezultāts deva 311 punktus, kamēr Elgezirijs tika pie 325 punktiem.

Pirms divām dienām Švecovs ieņēma septīto vietu paukošanā, uzvarot 23 no 36 cīņām, kas viņam deva 232 punktus.

Savukārt sestdien pēc peldēšanas notika paukošanas bonusa kārta. Švecovs vispirms pieveica Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempionu Pavlo Timoščenko no Ukrainas, kā arī čeju Janu Kufu, bet pēc tam zaudēja Čunhva Čunam no Dienvidkorejas. Šis rezultāts ļāva papildus nopelnīt divus punktus un apsteigt čehu sportistu kopvērtējumā, paceļoties uz sesto pozīciju. Bonusa kārtā vispirms savā starpā cīnās divi vājākie sportisti, tad šīs cīņas uzvarētājs tiekas ar nākamo vājāko un tā līdz pat stiprākajam. Katra uzvarēta cīņa dod vienu punktu jeb vienu sekundi kombinācijas disciplīnā.

Turpinājumā sportistus gaidīja jāšana, kurā Švecovam tika ielozēts zirgs "Up to you". Latvijas sportista un zirga duets pašā distances izskaņā gāza divus šķēršļus un vienu soda punktu nopelnīja par neiekļaušanos laika limitā, kas kopā deva 15 soda punktus jeb 285 punktus disciplīnā. Tas nozīmēja, ka Švecovu apsteidza čehs Kufs un korejietis Čuns Vonte, kuri kopvērtējumā bija zemāk, bet turpinājumā vairāki augšgala sportisti jāja neveiksmīgāk - Latvijas pieccīņnieks apsteidza Aleksandru Ļifanovu no Krievijas olimpiskās komandas, lietuvieti Justinu Kinderi un baltkrievu Iļju Palazkovu, summā paceļoties jau uz piekto pozīciju. 

Jāšanas disciplīnā Švecovs ieņēma 17. vietu.

Noslēgumā pieccīņniekiem bija jāveic 3200 metru kross ar četrām šaušanām ar lāzerpistoli. Uzreiz pēc starta esošajā pirmajā šaušanā Švecovs pieļāva trīs kļūdas un pāris blakus esošie konkurenti viņu jau apsteidza. Arī otrajā šaušanā Švecovs divreiz kļūdījās un atkrita aiz pirmā desmita, kurā nespēja atgriezties pat pēc ātri un bez kļūdām veiktas trešās šaušanas. Arī ceturto reizi Švecovs šāva labi, bet finišu sasniedza 14. vietā.

Krosu ar 12 sekunžu pārsvaru sāka 2019. gada pasaules vicečempions Džozfs Čongs no Lielbritānijas. Viņš vadībā atradās līdz pēdējai šaušanai, bet no tās jau izskrēja reizē ar ēģiptieti Ahmedu Elgendiju, kurš bija startējis 13. vietā 50 sekundes aiz brita. Tomēr pēdējos 300 metros Čongs atrāvās no konkurenta un nodrošināja savai valstij otro zeltu divās modernās pieccīņas disciplīnās Tokijā, jo piektdien dāmu sacensībās triufmēja Keita Frenča. Bronzas medaļu izcīnīja Dienvidkorejas sportists Čuns Vonte.

Švecovs bija noslēdzošais Latvijas atlēts, kurš izgāja uz starta Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi