Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Latvijas svarcēlāji pasaules čempionātā mērķēs uz Rio ceļazīmēm

Svarīgākās gada sacensības, jo būs iespēja nopelnīt vērtīgus reitinga punktus dalībai 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Talantīgā 17 gadu vecā Ventspils svarcēlāja Rebeka Koha svētdien startēs pasaules čempionātā (PČ) ASV pilsētā Hjūstonā. Sacensību tiešraide svētdien no pulksten 23 Eurosport 2 kanālā.

Koha šosezon jau ir ievākusi medaļu ražu junioru un jauniešu līmeņa sacensībās un pirmo reizi nomērķējusi uz vietu labāko desmitniekā PČ pieaugušo konkurencē. "Manuprāt, summā viņa ir gatava sasniegt personisko rekordu - ap 195 kilogramiem -, jo sagatavošanās posmā ir kārtīgi pastrādāts," pirms izlidošanas uz Hjūstonu Dienai atklāja sportistes treneris Eduards Andruškevičs.

Pēdējais Kohas panākums ir uzvara oktobra sākumā Eiropas U-20 čempionātā. Lietuvas pilsētā Klaipēdā Rebeka pacēla 190 (85+105) kilogramu, atkārtojot sev piederošo Latvijas rekordu sievietēm grūšanas disciplīnā un summā. Augustā Koha pārliecinoši triumfēja Eiropas U-17 čempionātā, aprīlī ieguva sudraba godalgu pasaules jaunatnes čempionātā. 2014. gada PČ Rebeka ar rezultātu 174 (80+94) kilogrami ieņēma 23. vietu.

"Rezultātu progress ir acīmredzams, bet pasaules čempionātā svarīga būs arī izcīnītā vieta," skaidroja Andruškevičs. "Pēc maniem aprēķiniem, ar izcīnītu vietu labāko desmitniekā vajadzētu iegūt reitinga punktus, lai kvalificētos Rio spēlēm. Atlases sistēma nav tik vienkārša, jo olimpiādei sportisti kvalificējas gan pēc komandu ranga, gan katrā svara kategorijā piecpadsmit labākie pēc individuālā vērtējuma. Ja Rebeka būs ap piecpadsmito vietu, viņas izredzes tikt uz Rio es vērtēju kā piecdesmit pret piecdesmit." Latvijas labākie svarcēlāji Koha un Artūrs Plēsnieks uz Rio mērķē pēc individuālā reitinga. Iespēja papildināt reitinga punktus būs arī 2016. gada aprīlī Eiropas čempionātā Norvēģijā.

Plēsnieks PČ svara kategorijā līdz 105 kg pēc Latvijas laika startēs sestdien, 28. novembrī, pulksten 1.25. Vēl viens Latvijas svarcēlājs Vitālijs Volkovs startēs otrdien plkst. 17 pēc Latvijas laika D grupā svara kategorijā līdz 85 kg.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi