Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Latvijas tenisists Žguns tuvākos nākotnes plānus saista ar spēlēšanu Amerikā

Deivisa kausa turnīrā karjerā pirmo uzvaru guvušais Latvijas tenisists Adrians Žguns tuvākos nākotnes plānus saista ar spēlēšanu Amerikā, bet dzimtenē liepājnieks labprāt atgrieztos vasarā.

Pēc debijas Latvijas komandā 2004. gadā, kad Liepājā tika pieveikta Tunisija Deivisa kausa Eiropas/Āfrikas zonas II grupas mačā, Žguns pagājušās nedēļas nogalē otro reizi spēlēja Deivisa kausā un tika pie savas pirmās uzvaras. Trijos setos Žguna gūtais panākums pēdējā spēlē pret Maksimu Dubarenko ļāva Latvijai svinēt uzvaru ar 5:0 pār Moldovu.

Lai arī Deivisa kausa komandā Žguns bija iekļauts jau iepriekš, sarunā ar aģentūru BNS viņš atzina, ka šoreiz labāk iejuties sastāvā. Pirms četrarpus gadiem Žguns vēl mācījās ASV koledžā, pēc kuras pabeigšanas profesionālo tenisu kādu laiku nespēlēja un strādāja par treneri. Taču pērn septembrī Žguns atsāka nopietni trenēties, atgriežoties "Futures" turnīru apritē, jo augstākā līmenī neļāva tikt vieta Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā.

"Gribas vēl paspēlēt," teica 27 gadus vecais Žguns. "Diezgan labi aizgāja, un tagad mēģināšu spēlēt arī "Challenger" turnīros, lai sistos uz augšu. Vēl gribu vasarā atbraukt uz Eiropu paspēlēt," piebilda spēlētājs, kurš patlaban ieņem 700. vietu Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) reitingā.

ATP rangā Žguns atgriezās pagājušā gada oktobrī, un kopš tā laika pamazām kāpj reitingā arvien augstāk.

Beidzis dalību Deivisa kausa turnīrā, Žguns šonedēļ spēlē Latvijas ziemas čempionātā, bet 16. martā viņš plāno doties atpakaļ uz mītnes vietu ASV, kur aprīlī un maijā Floridā spēlēs "Challenger" un "Futures" turnīros. Vasarā Žguns gribētu Latvijā uzspēlēt "Futures" turnīrā Jūrmalā, bet daudz kas būšot atkarīgs no tā, kā izdosies nokārtot formalitātes par uzturēšanos Amerikā. Ja radīsies kādas problēmas ar iespējamo atgriešanos, vasaras vizītē Eiropā Žguns varētu arī neatbraukt.

Jau ziņots, ka pēc uzvaras pār Moldovu Latvijas tenisisti Deivisa kausa Eiropas/Āfrikas zonas II grupā iekļuva otrajā kārtā, kur vasarā izbraukumā spēlēs ar Bulgāriju. Latvijas komanda saglabā izredzes atgriezties I grupā, no kuras pērn izkrita.

Profesionālajā tenisā rangā augstākie ir ATP turnīri, kam seko "Challenger" un "Futures" sērijas ar mazākiem balvu fondiem un reitinga punktiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi