Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvijas vadošie deju pāri iekļūst desmitniekā EČ Salaspilī

Pirmo reizi Latvijā notikušo Eiropas čempionātu Standartdejās (ST), ko Salaspilī rīkoja Škutāna deju skola, ar panākumiem aizvadījuši vadošie Latvijas pāri, abiem diviem otro gadu pēc kārtas iekļūstot pusfinālā un arī labāko desmitniekā. Rīdzinieki Edgars Līnis ar Elīzu Ancāni sasniedza savu labāko rezultātu un 62 pāru konkurencē ieguva 7.vietu, bet Vadims Šurins un Anastasija Meškova atkārtoja pērn ieņemto 9.vietu, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis. Pirmo reizi par Eiropas čempioniem kļuva Evaldas Sodeika un Ieva Žukauskaite.

Sestdien Salaspils Sporta namā norisinājās šī gada lielākais notikums sporta dejās Latvijā un viens no top 5 nozīmīgākajiem čempionātiem Pasaules sporta deju federācijas (WDSF) gada plānā, jo pirmo reizi pie mums tika organizēts Eiropas čempionāts Standartdejās (ST) pieaugušo grupā, kurā piedalījās 62 pāri no 35 valstīm. Pie mums ir notikuši divi pasaules čempionāti pieaugušo grupā 10 deju programmā 1999. un 2014.gadā, kā ari ļoti daudzi pasaules un Eiropas čempionāti jauniešiem un junioriem, bet individuālajās programmās pieaugušo grupā ne pasaules, ne Eiropas čempionāti Latvijā līdz šim nav norisinājušies. Līdz ar to sestdien Salaspilī bija savā ziņā vēsturiska diena sporta dejās Latvijā.

Pagājušā gadā Eiropas čempionātā Kopenhāgenā pirmo reizi vēsturē pusfinālā dejoja divi Latvijas pāri, Vadimam Šurinam ar Anastasiju Meškovu (SDK “Mario”) iegūstot 9.vietu, bet Edgaram Līnim ar Elīzu Ancāni (SDK “Dzintars”) ieņemot 10.vietu. Tādējādi šogad abu vadošo mūsu ST deju pāru mērķis bija iekļūt desmitniekā, mēģinot uzlabot 2018 gadā iegūtās vietas. Lai arī pagājušajā Eiropas čempionātā un Grand Slam turnīros labāki ir bijuši Vadims un Anastasija, tomēr Salaspilī lielākas izredzes saistījās ar pērn pasaules čempionātā augstāku vietu ieguvušajiem rīdziniekiem Edgaru un Elīzu.

Latvijas pāri attaisnoja uz sevi liktās cerības un diezgan pārliecinoši iekļuva pusfināla divpadsmitniekā. Gan pēc dejojuma, gan arī tiesnešu vērtējuma pirmie seši pāri bija stabili priekšā pārējiem, bet mūsējiem izdevās apsteigt savus spēcīgos konkurentus un ierindoties ļoti tuvu finālam. E. Līnis ar E.Ancāni Eiropas čempionāta pusfinālā iekļuva trešo reizi un uzrādīja labāko rezultātu – 7.vieta. Tikmēr V.Šurins un A.Meškovai kontinenta čempionāta pusfinālā dejoja jau piekto reizi, bet otro zem Latvijas karoga, otro gadu pēc kārtas ierindojoties 9.vietā. Trešais pusfināls karjerā izdevās arī Latvijas dejotājai Madarai Freibergai, kura ar Dariušu Micku pārstāv Poliju un čempionātā ieguva 12.vietu.

Pēc pēdējo gadu līderu Dmitrija Žarkova un Olgas Kuļikovas (Krievija) pāriešanas profesionāļu rindās uzvaru kontinenta čempionātā pirmo reizi karjerā svinēja iepriekšējo trīs gadu vicečempioni Evaldas Sodeika un Ieva Žukauskaite, kuri tiešām rādīja lielisku sniegumu un pelnīti svinēja pārliecinošu uzvaru. Itāļi Frančesko Galupo un Debora Pačīnī ar iegūto otro vietu sasniedza savu labāko rezultātu, bet pirmo godalgoto vietu pieaugušo grupā karjerā izcīnīja Jevgēņijs Mošēņins un Dana Spicina (Krievija), kuriem bronzas medaļa. Otro gadu pēc kārtas ceturto vietu ieņēma Lietuvas otrais pāris Vaidotas Lācītis un Veronika Golodņeva, bet fināla sešinieku noslēdza 2014.gada divi vadošie pasaules jauniešu grupas pāri Jevgēņijs Ņikitins/Anastasija Miļutina (Krievija) un Madis Abels/Aleksandra Galkina (Igaunija), kuri abi pirmo reizi iekļuva čempionāta finālā pieaugušajiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi