Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Latviju Pekinas olimpiskajās spēlēs varēs pārstāvēt trīs BMX riteņbraucēji

Trīs Latvijas BMX riteņbraucēji varēs startēt Pekinas olimpiskajās spēlēs, jo trešdien Starptautiskās riteņbraukšanas savienības (UCI) publiskotajā BMX Nāciju rangā Latvija ir starp piecām labākajām valstīm, kas ļauj sacensībām pieteikt trīs dalībniekus.Ranga līdere ir ASV ar 669 punktiem, kam seko Austrālija ar 487 un Latvija ar 471 punktu.

Piecniekā ir arī Nīderlandes (452) un Kolumbijas (409) BMX riteņbraucēji, un arī šis valstis Pekinā varēs startēt ar trim dalībniekiem.Pagaidām nav zināms, kuri tieši Latvijas BMX pārstāvji brauks uz Pekinu, jo uz trim vietām ir četri pretendenti — sestdien par pasaules čempionu kļuvušais Māris Štrombergs, Artūrs Matisons, Ivo Lakučs un Edžus Treimanis, aģentūrai BNS pastāstīja Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) ģenerālsekretāre Ita Erta. "Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK) olimpiskais sastāvs ir jānosauc 16. jūlijā, un līdz tam laikam BMX izlases vecākais treneris Ivo Lakučs izdarīs izvēli," sacīja Erta un piebilda, ka olimpiešu izvēli var iespaidot riteņbraucēju veselības stāvoklis.Individuālajā rangā visaugstāk no Latvijas pārstāvjiem ir 2008. gada Eiropas un pasaules čempions Štrombergs, kurš ar 122 punktiem ieņem ceturto vietu. No līdera amerikāņa Donija Robinsona viņš atpaliek par 25 punktiem. Desmitajā vietā ar 97 punktiem ir Lakučs, bet 19. vietā ar 71 punktu — Matisons.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi