Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Latviskā dažādība

Preses konferencē pēc vīriešu basketbola turnīra ceturtdaļfināla spēles Lietuva — Ķīna raidsabiedrības BBC pārstāvis lietuviešu galvenajam trenerim Ramūnam Butautam pavaicāja, kā tas nākot, ka nelielās valsts komanda jau piektajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas spēlēs pusfinālā? Butauts mirkli padomāja un tad noskaitīja mūspusē jau labi zināmo pantiņu par to, ka krepšinis lietuvju zemē esot, pats, pats pats galvenais sporta veids, ka spēlējot lieli un mazi, ka visi atbalstot komandu utt. Nezinu, vai jautātājs palika apmierināts, bet atbildes loģika bija skaidra: ko sēsi, to pļausi.

Arī Latvijas olimpieši Pekinā pļauj apmēram to, ko iesējuši, tikai šo procesu nezinātājam izskaidrot grūtāk. Kā, piemēram, var amerikāņu žurnālistam sakarīgi pastāstīt, ka līdz gluži nesenam laikam tikai uz fanātiski vecāku un entuziastu pleciem nelielajās Latvijas pilsētiņās turētā BMX saimniecība attīstījusies līdz trešajai vietai pasaules rangu tabulā?! Kā vācu žurnālistu armijai tēlaini aprakstīt veco Dobeles smagatlētikas zāli, kurā Viktors Ščerbatihs izaudzis līdz olimpiskā medaļnieka statusam?! Kā brazīliešu kolēģim darīt saprotamus Latvijas bīčvolejbolistu treniņus Jūrmalas smiltīs februārī ar cimdiem rokās?! Galu galā, kā kolēģim no Lietuvas iestāstīt, ka mūsu basketbola valstsvienības līdzdalība Pekinas spēlēs groza bumbu tomēr nepadarīja par Latvijas delegācijas galveno sporta veidu un šai ziņā situācija nemainītos arī gadījumā, ja notiktu brīnums un dāmu vietā līdz spēlēm izlauztos vīri.

Latviešiem tradicionālā prasme līdz fanātismam cītīgi aprūpēt "savu kaktiņu, savu stūrīti zemes" sportā palaikam paveic brīnumu lietas, kā tas noticis jau tikko minētajos gadījumos (bet senāk arī kamanās, bobslejā utt.). Un notiks arī turpmāk, jo paradumi nemainās līdzi laikiem un politiskajām iekārtām. Tas nav ne labi, ne slikti — tā tas vienkārši ir. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi