Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Latviskās pieskaņas hokeja simtgades svinību kulminācijas pasākumos

Kā katru pavasarī, aprīlī, sešpadsmit NHL komandas ir uzsākušās Stenlija kausa izcīņas izslēgšanas spēles, kā arī sešpadsmit valstu izlases gatavojas pasaules čempionātam augstākajā divīzijā. Šogad tas notiek zem hokeja simtgades zīmes. Hokejā dzimtenē Kanādā tas tiek uztverts un atzīmēts īpaši. Turpat vai piecdesmit gadus čempionāts nav noticis kādā no Kanādas pilsētām. Zīmīgi, ka šie abi, neapšaubāmi, hokeja simtgades svinību kulminācijas pasākumi notiek ar latvisku pieskaņu.

Filadelfijas “Flyers” sastāvā šo sezonu veiksmīgi aizvadījis uzbrucējs Miks Knuble, kam ir latviskas izcelsmes saknes. 29 vārti un 26 rezultatīvas piespēles šīs sezonas NHL regulārajā čempionātā ir labs rādītājs. Arī Stenlija kausa astotdaļfinālā pret Vašingtonas “Capitals” piecās spēlēs viņš guvis 5 rezultativitātes punktus (2 vārti + 3 piespēles). Pēc piektās spēles kļūstot par patiesu varoni, gūstot vārtus spēles otrajā pagarinājumā. Visi mēdiji runāja par šo Knubles panākumu, un arī pats spēlētājs, kā bija redzams TV ekrānā, apstiprināja sasniegtā vērtību. Šorīt pulksten piecos Filadelfijas klubs septītās spēles pagarinājumā ar 3 : 2 pārspēja Vašingtonas komandu un iekļuva Stenlija kausa izcīņas ceturtdaļfinālā. Neskatoties uz to, ka pēdējās divās spēlēs Miks Knuble traumas dēļ nespēlēja, viņa ieguldījums bija būtisks komandas uzvarai šajā sērijā.
Nav izslēgta arī Sanda Ozoliņa līdzdalība turpmākajās Sanhosē “Sharks” izslēgšanas spēlēs, jo Sanda komanda šorīt ar 5 : 3 uzvarēja septītajā sērijas spēlē pret Kalgari “Flames”.

Latvijas valsts izlases ļoti nopietni gatavojas pasaules čempionātam Halifaksā. Viss notiek atbilstoši izstrādātajai programmai. Zinot galvenā trenera Oļega Znaroka ambiciozo raksturu un komandas gara un noskaņojuma veidošanas māku, esmu pārliecināts, ka komandas vārds izskanēs šajā jubilejas čempionātā. Visam klāt ir vajadzīga, protams, arī veiksme. Apakšgrupas spēlēs ar ASV un Kanādu izlase jāpārbauda, bet spēlē ar Slovēniju jāapliecina jubilejas pasaules čempionāta prasme un sapnis. Tālākais būs atkarīgs tikai un vienīgi no komandas spēka un rakstura. Viens ir skaidrs, ka Latvijas izlasei katrā spēlē tiks dots tikai viens uzdevums – spēlēt un cīnīties līdz galam. Ļoti ceru, ka šajā čempionātā parādīsies jauni izlases līderi – varbūt Aleksejs Širokovs, Mārtiņš Cipulis vai Jānis Sprukts, bet varbūt Raitis Ivanāns. Tomēr svarīgākais, lai būtu vienota komanda. Jau šodien, īstenībā, uzsākot ceļu uz Kanādu, novēlēsim mūsu izlasei latvisku skanējumu svinībās hokeja dzimtenē. Lai šis skanējums būtu uz mažora nots. Būs rezultāts, būs arī skanējums!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi