Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Laužas vēl tuvāk elitei

Par triumfu turnīrā bokserim Ričardam Bolotņikam sola līgumu ar MTK Global.

Iespēju sevi apliecināt profesionālā boksa visaugstākajā līmenī efektīgi sev izsita Latvijas bokseris Ričards Bolotņiks, kurš vēlā trešdienas stundā parādīja lielisku sniegumu MTK Global rīkotajā Golden Contract turnīrā un izšķirošajā, 10., raundā nokautēja Vāciju pārstāvošo Seržu Mišelu. Par panākumu 30 gadu vecajam pussmagā svara bokserim tiek solīts divu gadu sadarbības līgums ar prestižo britu promoteru kompāniju par piecu cīņu sarīkošanu, katrā no tām iegūstot sešciparu skaitļa lieluma honorāru.

Golden Contract turnīrā par līgumu ar MTK Global vairākās svara kategorijās sacentās astoņi bokseri, turklāt Bolotņika iekļaušana starp dalībniekiem bija negaidīta. Zīmīgi, ka turnīrā bija tikai divi Lielbritāniju nepārstāvoši bokseri, turklāt abi tika līdz finālam. Pirmajā cīņā pagājušā gada nogalē rīdzinieks jau pirmajā raundā nokautēja iepriekš bez zaudējumiem boksējušo britu Stīvenu Vordu, septembrī pusfinālā viņš Rīgā pārliecinoši pēc punktiem pārspēja turnīra galveno favorītu Hoseu Bērtonu, bet trešdien finālā nogāza uz ringa dēļiem arī vācieti Mišelu.

Finālā Latvijas bokseris dominēja ringā teju visas cīņas garumā, bet pirmo reizi pretinieku nokdaunā aizsūtīja piektajā raundā. Tuvu nokautam Bolotņika pretinieks bija devītā raunda izskaņā, tomēr Mišelam izdevās Ričardu noķert klinčā. Pēdējā raundā Vācijas sportists vairs neizturēja nemitīgos uzbrukumus, un viņa pārstāvji izmeta ringā dvieli.

"Es paveicu savu darbu un izpildīju trenera (Dmitrija Šiholaja – aut.) iemācīto taktiku. Esmu laimīgs. Ziemassvētkos varēšu dzert kokakolu un ēst kartupeļus," pēc uzvaras Bolotņiks nekavējās dalīties sajūsmā ar intervētāju. Kā nākamo mērķi boksā viņš izvirzīja tikšanos ar britu Entoniju Jārdu. "Iespējams, nākamgad redzēsimies ringā. Esmu gatavs divpadsmit raundiem, piecpadsmit raundiem, pat divdesmit raundiem! Dodiet man iespēju, un es parādīšu labu boksu!" enerģiski solīja Bolotņiks

BoxRec pussmagā svara rangā Bolotņiks pēc uzvaras finālā pakāpās no 18. uz 13. pozīciju, kā arī aizstāvēja Eiropas čempiona jostu WBO versijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi