Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

LČ rollerslēpošanā pirmajā posmā pie uzvarām tiek Auziņa un Bendika

Aizvadītās nedēļas nogalē Latvijas čempionātā rollerslēpošanā pirmajā posmā pie uzvarām atsevišķās disciplīnās tika madoniete Kitija Auziņa un biatloniste Baiba Bendika, aģentūru LETA informē organizatori.

Latvijas čempionāta rollerslēpošanā pirmais posms notika Cēsu Olimpiskā centrā. Šīs vienlaikus arī bija Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensības.

FIS grupā, kur ar pieaugušajiem kopā startēja juniori un U-18 grupas jaunieši. Vīriešiem sacentās 18 dalībnieki, savukārt sievietēm uz starta izgāja 11 rollerslēpotājas. Pirmajā posmā nepiedalījās trīs vadošie valsts slēpotāji - Patrīcija Eiduka, Indulis Bikše un Raimo Vīgants, kuri jaunajai ziemas sezona gatavojas ārzemēs.

Pirmajā sacensību dienā uzvaru 5,2 kilometru klasiskā stila distancē svinēja Auziņa, kamēr dienu vēlāk šāda paša garuma brīvā stila distancē uzvaras laurus plūca Bendika.

Sievietēm klasiskajā stilā pēc pusdistances vadībā ar 15 sekunžu pārsvaru pār Bendiku izvirzījās Auziņa, kura ar "rolleriem" spēja sasniegt ļoti labu ātrumu un otrajā 2,6 kilometru aplī savu pārsvaru gandrīz dubultoja, izcīnot uzvaru un par 25 sekundēm apsteidzot otro vietu ieguvušo Bendiku.

Līdzīgajā cīņā par trešo vietu abu vadošo S18 grupas pārstāvju vidū rīdziniece Samanta Krampe par piecām sekundēm apsteidza madonieti Līvu Šahno, no Auziņas atpaliekot pusotru minūti. Nedaudz zem trim minūtēm uzvarētājai piekāpās piektās un sestās vietas ieguvējas madoniete Kima Krūmiņa, kura nopelnīja bronzas medaļu S18 grupā, un vēl viena vecākās jauniešu grupas pārstāve Marta Priede no Cēsu pilsētas sporta skolas (CPSS).

Otrajā dienā brīvā stila disciplīnā Bendika savām konkurentēm cerības nedeva, svinot uzvaru ar 38 sekunžu pārsvaru.

Otro vietu ieguva Auziņa, kurai sanāca ķibele pirms paša starta "rolleru" riteņu maiņas dēļ, jo to riteņu gumijas bija pārāk cietas un neatbilda prasībām.

Vēlreiz kopējā ieskaitē trijniekā iekļuva un uzvaru S18 grupā svinēja Samanta Krampe, kurai šoreiz sīva konkurence nesanāca, jo pēc pirmā apļa "rolleru" tehnisku problēmu dēļ bija spiesta izstāties ziemā šajā distancē FIS sacensībās uzvarējusī Līva Šahno.

Vīriešiem 10,4 kilometru klasikā sākuma daļā vadībā izvirzījās Roberts Slotiņš, kurš savu pārsvaru par tuvāko sekotāju - Olimpiskā čempiona Andrusa Vērpalu dēlu Andersu - ar katru nākamo apli nedaudz palielināja un uzvarēja ar 16 sekunžu starpību.

18 gadus vecais igaunis Vērpalu ieņēma otro vietu, bet vēl pusotru minūti lēnāks bija trešās vietas ieguvējs, biatlonists Aleksandrs Patrijuks, kuram beigās 13 sekundes piekāpās pašā sākumā vienus no ātrākajiem starplaikiem uzrādījušais V18 grupas labākais pārstāvis madonietis Lauris Kaparkalējs.

Otrajā dienā klasiskā stila distancē nepiedalījās pirmās dienas pirmo trīs vietu ieguvēji, tādējādi dodot cerības pārējiem sportistiem.

Par uzvaru visas distances garumā tikai ar dažu sekunžu starpību cīnījās Kaparkalējs un Aleksandrs Artūrs Ļūļe. Nedaudz vairāk spēka pēdējā aplī bija palicis rīdziniekam Ļūlem, kurš arī plūca uzvarētāja laurus, pēc ilgāka pārtraukuma pārspējot Kaparkalēju, kuram līdz uzvarai pietrūka trīs sekunžu.

Trešo vietu izcīnīja pirmajā dienā nestartējušais V18 grupas pārstāvis no Siguldas sporta skolas Rainers Paeglis.

Šīs bija arī noslēdzošās trešās sacensības Latvijas izlases veidošanā rollerslēpošanā, ko Latvijas Slēpošanas federācija rīkoja, lai noskaidrotu labākos, kuriem varētu sniegt atbalstu startiem pasaules kausa posmos, kas pēc nepilnām trim nedēļām sāksies Igaunijā. Savukārt Madonā no 28.-30.augustam norisināsies otrais pasaules kausa posms, kura laikā notiks arī pasaules junioru čempionāts.

Ar visām jauniešu un veterānu grupām kopā pirmajā dienā Cēsu Olimpiskā centra trasē par valsts čempionāta medaļām cīnījās 129 dalībnieki, bet otrajā dienā brīvajā stilā startējušo skaits bija daudz lielāks, sasniedzot 180. Bez Latvijas bija pārstāvēta arī Igaunija un Lietuva.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi