Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Lībietim 148 vietu kāpums ATP rangā un Latvijas trešās raketes gods

Latviešu tenisists Miķelis Lībietis jaunākajā ATP vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, veicis iespaidīgu 148 vietu kāpumu un kļuvis par Latvijas trešo raketi.

Lībietis vienspēļu rangā pakāpies uz 706.vietu, bet viņa karjeras rekords, kas tika sasniegts 2013.gada augustā, ir 677.pozīcija. Vēl novembra beigās latvietis aizkļuva līdz Bangkokas Futures sērijas turnīra finālam, kur gan cieta zaudējumu, bet pagājušajā nedēļā viņš līdzīgā turnīrā turpat izstājās ceturtdaļfinālā.

Tikmēr Latvijas pirmās raketes godu saglabājis Ernests Gulbis, kurš jaunākajā rangā saglabājis 81.pozīciju.

Gulbis pēdējo turnīru aizvadīja oktobra beigās, kad nespēja pārvarēt Bāzeles ATP World Tour 500 sērijas turnīra pirmo kārtu, ar rezultātu 3-6, 4-6 piekāpjoties augumā raženajam amerikānim Džonam Isneram. Pirms tam latvietis sasniedza pusfinālu Vīnes ATP World Tour 500 turnīrā, kas viņam pasaules rangā ļāva veikt kāpumu par 35 pozīcijām un ieņemt 82.vietu. Iepriekš Gulbis vietu labāko simtniekā zaudēja pirmoreiz kopš 2013.gada februāra.

Gulbis šogad, ieskaitot kvalifikācijas sacensības un Challenger turnīrus, aizvadīja 38 cīņas, kuru laikā tika gūtas tikai 13 uzvaras.

Pašlaik Gulbja kontā ATP rangā ir 655 punkti, kas ir tikpat, cik iepriekšējā nedēļā.

No citiem Latvijas tenisistiem Mārtiņš Podžus zaudējis divas vietas un nu ieņem 517.pozīciju, savukārt viņa dvīņubrālis Jānis Podžus ieguvis divas pozīcijas un ieņem 845.vietu, bet Mikus Losbergs atrodas 1773.pozīcijā.

Pasaules ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas. Vēl joprojām pirmajā vietā ierindojas serbs Novāks Džokovičs, kuram seko brits Endijs Marejs, bet aiz viņa ir leģendārais šveicietis Rodžers Federers.

Tikmēr ceturto vietu ieņem cits Šveices sportists Stans Vavrinka, kamēr piektajā vietā atrodas titulētais spānis Rafaels Nadals, kuram seko čehs Tomāšs Berdihs. Septīto vietu joprojām ieņem Spānijas tenisists Davids Ferrers, kamēr astotais ir japānis Kei Nišikori. Devīto vietu saglabājis francūzis Risārs Gaskē, bet desmitnieku noslēdz viņa tautietis Žo Vilfrīds Tsonga.

Savukārt ATP dubultspēļu rangā visaugstāk no Latvijas tenisistiem atrodas Gulbis, kurš pacēlies par vienu vietu uz 373.pozīciju. Dvīņubrāļi Mārtiņš un Jānis Podži atrodami attiecīgi 655. un 656.pozīcijā, kamēr Lībietis piedzīvojis iespaidīgu 180 vietu kāpumu un tagad ieņem 715.pozīciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi