Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Līduma: Gribu biežāk finišēt desmitniekā!

Nepilnas divas nedēļas atlikušas līdz biatlona sezonas startam. Pirmajam posmam Estersundā (Zviedrija) kungiem gatavojas Ilmārs Bricis, Edgars Piksons, Jānis Bērziņš, Kaspars Dumbris un Kristaps Lībietis, bet dāmām — Madara Līduma, Gerda Krūmiņa, Līga Glāzere un Žanna Juškāne. Estersundā drīkstēs startēt pa četriem mūsu izlašu dalībniekiem.

Kurš no kungu piecnieka pirmais paliks malā, galvenais treneris Vitālijs Urbanovičs nesteidzās atbildēt. Arī no pārbaudes sacensībām Somijā tālejoši secinājumi netiks izdarīti. Komanda dosies uz treniņiem Norvēģijā, Idrē (Zviedrija) startēs Eiropas kausa pirmajā posmā, un tad tiks pieņemts galīgais lēmums. Idrē sezonai ieskriesies arī dāmas."Gatavošanās aizritēja normāli," lielos vilcienos ar pirmssezonas treniņnometnēs paveikto apmierināts bija Urbanovičs. Šādas tādas likstas bijušas — Dumbrim sāpējusi kāja, Bērziņam — mugura, bet Bricis novembrī saķēris vīrusu. Taču 3.decembrī, kad tiks atklāta Pasaules kausa sezona, visam vajadzētu būt kārtībā.Tā domā arī Ilmārs, kuram galvenais starts būšot pēc gadu mijas — pasaules čempionāts Korejā. "Protams, gribas labi nostartēt arī atsevišķos Pasaules kausa posmos. Gribētos ieskriet trijniekā," Bricis bija pārliecināts, ka darīts daudz, lai mērķis nebūtu vienīgi utopija. Šaušanā padomu neesot lieguši pašmāju lietpratēji, bet slēpošanā jaunas nianses atklājis igauņu olimpiskās čempiones Kristinas Šmigunas tēvs Anatolijs. "Cik tas viss iespaidos, to redzēs startos. Taču, jo vairāk informācijas, jo vairāk var iegūt."Dāmu izlases galvenais treneris Māris Čakars ar secinājumiem par pirmssezonā paveikto nesteidzas. "Meitenes uz vietas nav stāvējušas, taču, kā būs, rādīs rezultāti." Beidzot dāmām būšot slēpju smērētājs visas sezonas garumā — nolīgts igaunis Rauls Sīle. Čakars gan piebilda, ka rezultātu neveido viens, bet komanda — tātad arī ārste Līga Cīrule un masieris Boriss Lonšakovs.Līdere Madara Līduma cer, ka darbosies "darba nezūdamības likums" un ieguldītais nesīs rezultātu. "Gribas biežāk finišēt desmitniekā." To arī novēlam!***Pārbaudes sacensības SomijāKungi. 10 km (4 šautuves). 1.E.Piksons 28:23 (2 sodi; 1 sods — 30 sek.), 2.P.Pūrunens (Somija) 28:33 (3), 3.T.Antila (Somija) 29:02 (3), 4.R.Lesings (Igaunija) (3), 5.J.Bērziņš 29:53 (2), 6.I.Tobrelutss 29:59 (6), 7.K.Dumbris 30:22 (5), 13.K.Lībietis 31:56 (3).Dāmas. 8 km (4 šautuves). 1.E.Saue (Igaunija) 27:09 (2), 2.P.Fiļipova (Bulgārija) 27:16 (1), 3.K.Lehtla (Igaunija) 27:34 (2), 4.M.Līduma 27:36 (3), 12.L.Glāzere 30:26 (5), 13.G.Krūmiņa 30:34 (7), 16.Ž.Juškāne 32:24 (8).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi