Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Lielākajos parasporta svētkos Siguldā piedalīsies ap 400 dalībnieku

16. jūnijā, Siguldas Sporta centrā, norisināsies vieni no lielākajiem paralimpiskās kustības svētkiem Latvijā – Parasporta diena Siguldas pilsētā. Uz šī gada sportošanas svētku pasākumu pieteikušies teju 400 dalībnieki – gan bērni un jaunieši, gan pieaugušie ar invaliditāti, kuri sacentīsies dažādos sev piemērotos komandu un individuālajos sporta veidos, kā arī iesaistīsies citās ar veselības stiprināšanu saistītās aktivitātēs.

Latvijas Paralimpiskā komiteja ir gandarīta par sportot gribētāju lielo atsaucību, kas vēlreiz apliecina paralimpiskās kustības nozīmi Latvijā. Parasporta diena jau kļuvusi par tradīciju, kas ļauj cilvēkiem ar dažāda veida invaliditāti socializēties un izmēģināt dažādus pielāgotos un paralimpiskos sporta veidus. Tā ir arī iespēja pasākuma dalībniekiem spert soli tuvāk parasportam un veselīgam dzīvesveidam, savukārt treneriem un sporta veidu pārstāvjiem - atrast jaunus sportot gribētājus.

Eiropas un Paralimpisko spēļu čempione, paravieglatlēte Diāna Krūmiņa: “Esmu priecīga, ka jau otro gadu pēc kārtas Siguldā notiek šis pasākums. Tas pierāda, cik šī vieta ir piemērota un pielāgota ne tikai maniem treniņiem, bet arī plaša mēroga pasākumu organizēšanai cilvēkiem ar dažāda veida invaliditāti, kur viņi var justies brīvi. Man ļoti gribētos redzēt vairāk bērnu un jauniešu šajā pasākumā, lai mammas un tēti varētu redzēt, cik spēcīgi ir viņu bērni, un, protams, atrast kādu jaunu talantīgu sportistu ar lielu, gaišu nākotni.”

Latvijas titulētākais paralimpietis Aigars Apinis: “Bērniem, jauniešiem un visiem citiem ieinteresētajiem būs iespēja iepazīties ar dažādiem parasporta veidiem un saprast to būtību, kā arī esošie parasportisti parādīs paraugdemonstrējumus savos sporta veidos. Parasti šāda veida aktivitātes piesaista jaunos sportistus un trenerus, kas arī ir šī pasākuma mērķis un būtība, kā arī draugu un kolēģu satikšanās un kopā būšana. Šādos pasākumos iesaistās cilvēki no dažādām pašvaldībām, veicinot sadarbību ar Latvijas Paralimpisko komiteju. Novēlu visiem izbaudīt šo patīkamo dienu Siguldā un apciemot Siguldas sporta centru!’’

“Mēness aptiekas” pārdošanas, mārketinga un klientu attiecību vadītāja, valdes locekle Evita Jurjāne-Nelsone: “Mēs, “Mēness aptiekas” komanda, saskatām, ka mūsdienīga ir tāda sabiedrība, kurā tiek domāts par visu iedzīvotāju veselību un labbūtību, kurā ikvienam ir pieejamas iespējas būt kopā ar draugiem, kopā sportot un priecāties par sasniegumiem, ikreiz virzīties uz jauniem augstākiem mērķiem un tos piepildīt! Tādēļ esam pārliecināti, ka parasporta kustībai Latvijā ir nozīmīga loma un mērķi par aizvien iekļaujošāku sabiedrību mums kopā ir sasniedzami. Lai visiem izdodas sportiska azarta piepildīta veselīga diena!”

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Kristaps Zaļais: “Esam pārliecināti, ka sports vieno un dara stiprākus gan miesā, gan garā, tādēļ priecājāmies jau otro gadu Siguldā uzņemt viesus Parasporta dienā. Gandarījums par sportistiem un tradīcijām, kas turpinās. Mums ir svarīgi, lai sportot varētu ikviens, un varam noraudzīties, kā arī būt gandarīti par cilvēkiem, kuri, esot ar ar īpašām vajadzībām, parāda savu neierobežoto potenciālu un jaudu dažādās disciplīnās. Tas iedvesmo citus! Tieši tāpēc arī Siguldas novadā cenšamies radīt vidi, lai ikkatrs varētu izmantot savu potenciālu vai iesaistīsies citās ar veselības stiprināšanu saistītās aktivitātēs tuvāk mājām.”

Šī gada Parasporta dienā tās dalībniekiem būs iespēja iepazīties un izmēģināt spēkus četros komandu sporta veidos – Boccia, sēdvolejbolā, ratiņbasketbolā un golbolā, kā arī vienpadsmit individuālajos sporta veidos – mehāniskajā airēšanā uz ergometriem Concept II, peldēšanā cilvēkiem ar fizisku invaliditāti (kustību traucējumiem), galda tenisā, šaušanā, ratiņtenisā, tandēma riteņbraukšanā, parariteņbraukšanā, golbolā; vairākās vieglatlētikas disciplīnās – diska un šķēpa mešanā, skriešanā, tāllēkšanā, vālītes mešanā, skriešanas disciplīnā ar sporta ratiņkrēslu, basketbola soda metienos.

Uz pasākumu aicināti ierasties arī Siguldas iedzīvotāji un viesi, kuri varēs vērot sacensību norisi, kā arī atstāt savus novēlējumus mūsu Paralimpiešiem, kuri dodas uz Parīzes Paralimpiskajām spēlēm, “Bite Latvija” teltī. Parasporta dienā Siguldā ar “Mēness aptiekas” atbalstu būs arī “Veselības pietura”, kur būs iespēja izmērīt asinsspiedienu, saņemt informatīvus materiālus par veselību un farmaceita konsultāciju.

Parasporta dienu organizē Latvijas Paralimpiskā komiteja sadarbībā ar lieldraugu “Mēness aptieka” un Siguldas novada pašvaldību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi