Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Lietuvas peldēšanas zvaigzne Meilutīte beidz karjeru un atgriezīsies universitātē

Lietuvas peldēšanas zvaigzne Rūte Meilutīte nolēmusi likt punktu sportistes karjerai, ziņo Lietuvas Peldēšanas federācija.

Zīmīgi, ka šāds 22 gadus vecās Meilutītes paziņojums nāk vien pāris nedēļas pēc tam, kad parādījās informācija, ka viņai dopinga pārbaužu izlaišanas dēļ draud diskvalifikācija.

"Pateicoties peldēšanai, izdzīvoju tādu dzīvi, par kādu nekad nebiju iedomājusies. Man bija iespēja redzēt pasauli, kā arī iepazīties un strādāt ar lieliskiem cilvēkiem," pauda Meilutīte. "Tā bija īpaša pieredze, ko tagad kopā ar savām prasmēm vēlos izmantot ārpus peldbaseina. Esmu gatava sākt jaunu fāzi savā dzīvē."

Nu jau bijusī sportiste uzsvēra, ka lēmumu par karjeras beigām apsvērusi jau ilgu laiku, bet nu viņa vēlas atgriezties universitātes solā.

"Līdz šim es sevi esmu ziedojusi peldēšanai. Jau kopš tīņa vecuma es dzīvoju šajā sportā. Noslogotā grafika dēļ es atliku studijas, pie kurām tagad vēlos atgriezties. Gribu piedzīvot vienkāršas lietas un labāk saprast sevi un pasauli," norādīja Meilutīte.

Meilutīte 2012.gadā 15 gadu vecumā triumfēja Londonas olimpisko spēļu sacensībās 100 metros brasā. Viņai ir četras zelta medaļas pasaules čempionātos un septiņas - kontinenta meistarsacīkstēs.

Tiesa, Meilutīte pēdējā gada laikā trīs reizes nav bijusi norādītajā vietā brīžos, kad viņu vēlējušies apmeklēt dopinga pārbaužu veicēji. Lietuvas peldētāja šajā laikā lielākoties uzturējusies Losandželosā, tāpēc viņai draud viena vai divu gadu diskvalifikācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi