Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

M.Dukurs par Dienvidkorejas olimpisko trasi: Mēs savus braucienus dabūsim agrāk vai vēlāk

2018.gada olimpisko spēļu Phjončhanas ledus trasē, ja salīdzina ar iepriekšējām olimpiskajām trasēm Vankūverā un Sočos, liela nozīme būs startam, uzskata septiņkārtējais Pasaules kausa ieguvējs un četrkārtējais pasaules čempions skeletonā Martins Dukurs.

Kā zināms, pērn decembrī pirms Pasaules kausa posma Kēnigsē (Vācija) notika izloze, kurā tiesības doties aizvadīt testa braucienus olimpiskajā trasē ieguva Martins Dukurs un bobsleja pilots Oskars Melbārdis, savukārt no kamaniņu braucējiem pie šādas iespējas tika brāļi Andris un Juris Šici.

Tiesa, iecerētie testi pagājušajā nedēļā netika aizvadīti, kā paredzēts, jo organizatoriem neizdevās trasē sagatavot pietiekami kvalitatīvu ledu.

"Bijām jau dzirdējuši, ka trasē kaut kas nav kārtībā. Šķita, ka nomainīs sūkni un ledus saldēšana strādās, tomēr izrādās, ka bija lielākas problēmas. Tad uznāca arī siltums +8, +9 grādi un trase aiztecēja. Tomēr viņi tiešām centās, izsauca speciālistus no Ķīnas un Vācijas. 20 cilvēki dienu un nakti strādāja, nodedzināja sešus sūkņus. Tādējādi mums iznāca atpūta. Viņi patiešām pārdzīvoja, ka nesanāk, un ļoti centās. Organizēja ekskursijas, aizveda uz tramplīnlēkšanas trasi, parādīja vēsturiskus tempļus un tuvākās pilsētas," pēc atgriešanās Rīgā žurnālistiem stāstīja M.Dukurs.

Titulētais skeletonists atzīmē, ka, no vienas puses, tas viņam pat nedaudz nospēlējis par labu. "Pēc mūsu prom aizbraukšanas mājiniekiem bija plānota treniņnometne četru nedēļu garumā, bet tā izjuka. Mēs savus braucienus dabūsim agrāk vai vēlāk, domāju, tas nav tik svarīgi. Kaut kādus secinājumus izdarījām. Nobraucu vismaz no trases vidus. Sapratu, cik tā trase būs sarežģīta vai vienkārša, kāds ir starta ieskrējiens un kā jāgatavojas. Izskatās, ka trase būs sarežģīta, ar lieliem spiedieniem. Skeletonam maksimālais prognozētais ātrums ir 120 kilometri stundā, kas nav liels. Atšķirībā no Vankūveras un Sočiem liela nozīme būs startam. Iekļauti interesanti elementi, kas nav bijuši nevienā citā trasē," uzsvēra M.Dukurs.

"Seulā nebija jūtams, ka pēc diviem gadiem būs Olimpiāde, bet Phjončhanā cilvēki atpazina un nāca klāt fotografēties, kas mani ļoti pārsteidza. Vietējais televīzijas kanāls visu laiku rāda Pasaules kausa posmus. Lidostā bija mediji un jautāja, ko domāju par mājinieku lielo cerību Junu Sungbinu. Visus sirsnīgi sagaidīja. Viņiem ļoti interesē, ko tu domā par valsti un kā tev tur patīk," iespaidos dalījās M.Dukurs.

Kā zināms, Martins kopā ar savu vecāko brāli Tomasu Dukuru šogad Sanktmoricas trasē triumfēja Eiropas čempionātā, divu braucienu summā uzrādot identisku laiku. Kontinenta meistarsacīkstes notika vienlaicīgi ar Pasaules kausa posmu, kurā triumfēja Sunbins.

"Eiropas čempionāts bija vēsturisks brīdis. Man tēvs zvanīja un teica, ka gan jau es esmu sarūgtināts. Kā sarūgtināts? Agrāk startēju tikai sev, saviem pašmērķiem, bet man ir svarīgi, kā startē ģimene un komanda kopumā. Zelts izcīnīts. Tas nekas, ka varbūt bija kļūdas un kaut kas nesanāca," stāstīja jaunākais no brāļiem Dukuriem.

Lai gan izcīnīts Pasaules kauss un planētas čempiona tituls, Martinam Dukuram rudenī neesot šķitis, ka šī sezona būs tik veiksmīga. "Pašmērķis nebija uzvarēt gandrīz visās sacensībās. Redzot, kā krievi gatavojās pasaules čempionātam, likās, ka tik īsā trasē viss izšķirsies simtdaļās, ja nebūs rupju kļūdu. Lielākais gandarījums šosezon varētu būt par otro braucienu Pasaules kausa trešajā posmā Kēnigsē trasē. Tādu braucienu es pat mājās diez vai būtu izbraucis. Trase ir ļoti tehniska, un visas nianses man sanāca, kā arī sasniedzu jaunu trases rekordu. Tāds brauciens sanāk varbūt reizi desmit gados. Es tos saucu par "mūženiekiem"," atklāja M.Dukurs.

Atgriezies no Dienvidkorejas, M.Dukurs nedaudz atpūtīsies, bet pēc tam Siguldas trasē ķersies klāt jauniem izmēģinājumiem. "Gribu satikties ar tēvu, salikt plānu nākamajām divām nedēļām, kamēr laiks nav gana silts. Gatavojoties nākamajai sezonai, ir idejas un gribas aizvadīt testus. Sezona labi noslēgta, un ir pozitīvas emocijas, tāpēc motivācija nav jāmeklē. Tagad ir īstais laiks testēšanai, jo pirms sezonas slidu un tehnikas izvēle galvā jaucas," secināja M.Dukurs.

Pasaules kausa kopvērtējumā Martins Dukurs tika pie 1785 punktiem, viņam ar 1575 punktiem sekoja Sunbins, bet trešais ar 1548 punktiem palika Tomass Dukurs.

Martins Dukurs šosezon uzvarēja septiņos no astoņiem Pasaules kausa etapiem, kā arī pasaules čempionātā. Savukārt Tomass Dukurs pa divām reizēm Pasaules kausa etapos bija otrais un trešais.

Tomass Dukurs Pasaules kausā otro vietu ieguva no 2013. līdz 2015.gadam, bet 2012.gadā viņš tāpat kā šosezon bija trešais.

M.Dukurs ceturto reizi karjerā tika kronēts par pasaules čempionu, bet T.Dukurs izcīnīja sesto vietu. Līdz ar panākumu M.Dukurs kļuva par uzvarām bagātāko skeletonistu pasaules čempionātos. Trīs zelta medaļas ir šveicieša Gregora Štēli kontā, kuram par čempionu kļūt bija pa spēkam 1994., 2007. un 2009.gadā.

Pašlaik 31 gadu vecais M.Dukurs ir pēdējo gadu pasaules labākais skeletonists. Par pasaules čempionu latvietis kļuvis četras reizes - 2011., 2012., 2015.gadā un šogad, bet 2013.gadā viņš ieguva sudrabu. Savukārt 34 gadus vecais T.Dukurs pasaules čempionātos ticis pie vienas bronzas godalgas, ko ieguva pērn.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi