Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

M.Dukurs: Pēc pasaules čempionāta iestājies tāds kā atslābums

Pasaules labākajam skeletonistam Martinam Dukuram tikai fatāla neveiksme var liegt iegūt kārtējo Pasaules kausu kopvērtējumā. Sestdien Kēnigszē trasē Vācijā norisināsies Pasaules kausa (PK) noslēdzošais posms, pirms kura pasaules čempions dalījās treniņu iespaidos ar Latvijas Bobsleja un skeletona federāciju.

Zīmīgi, ka Kēnigszē trasē šīs šosezon būs jau otrās sacensības. 

"Pagaidām mums tā braukšana iet mainīgām sekmēm. Trešdien, piemēram, Tomass apkrita apļa izejā. Kopumā ir tāds kā atslābums pēc pasaules čempionāta. Pats testēju kamanu, kaut kā līdz galam komfortabli nejūtos, kaut kas ar izsvarojumu nav laikam, kaut tendences trasē labas. Tomass startēs ar pārbaudītu kamanu, tik sola mačos kādus +10 grādus. Būs svarīga slidu izvēle," stāsta Martins.

Viņa vecākais brālis Tomass Dukurs kopvērtējumā pagaidām ir trešais, ķeramā attālumā arī korejietis Sungbijns Juņs, neveiksmes gadījumā pašu Tomasu var apsteigt mājinieks Aksels Jungs. Pasaules kausa trešajā posmā Kēnigszē Martins uzvarēja, bet Tomass bija ceturtais. 

Sievietēm Lelde Priedulēna pasaules kausa ieskaitē ir 14.vietā, bet svarīgajā kopējā reitingā - desmitā. Vismaz šo vietu vajadzētu nosargāt, lai nākamās sezonas sākumā startētu pirmajā grupā. Decembrī Leldei padevās teicami nobraukt Kēnigszē un viņa bija ceturtā, tikai par 0,04 sekundēm atpaliekot no trešās vietas.

Martins par Leldes braucieniem treniņos saka tā: "Grūti saprast, tad iet labi, tad atkal nē. Trešdien bija braucienos trešais un ceturtais labākais laiks, ar labiem braucieniem var izdoties Kēnigszē trasē. Runājām ar tēvu [Daini Dukuru - red.], ka jāpiestrādā vēl pie tehnikas, pašam ir interese iedziļināties viņas ekipējumā, jo kopumā Lelde nebrauc slikti, taču reizēm mehāniski ķer trases stūrēšanu un tāpēc vieglās trasēs kaut kā neiet, smagās iet labāk. Gribas saprast, kāpēc tas tā." Sezonas pēdējā startā Lelde pēc izlozes startēs desmitā pirmajā braucienā.

Kā zināms, aizvadītajā nedēļas nogalē Martins Dukurs ceturto reizi karjerā kļuva par pasaules čempionu, kārtējo reizi pārrakstot skeletona vēsturi. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi