Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Maļuka ar Latvijas rekordu neiekļūst EČ finālpeldējumā

Latvijas talantīgā peldētāja Ieva Maļuka trešdien Skotijas pilsētā Glāzgovā notiekošajā Eiropas čempionātā (EČ) īsajā jeb 25 metru baseinā 400 metru kompleksajā peldējumā laboja sev piederošo Latvijas rekordu, tomēr ar to nepietika, lai iekļūtu finālsacensībās.

Maļuka 400 metru kompleksajā peldējumā 25 metru baseinā priekšsacīkstēs finišu sasniedza ar laiku četras minūtes un 47,99 sekundes, par aptuveni 2,5 sekundēm labojot savu līdzšinējo rekordu. Šāds sniegums latvieti savā peldējumā ierindoja piektajā vietā, bet kopsummā viņa izcīnīja vien 23.vietu starp 28 sportistēm. Finālam kvalificējās astoņas ātrākās peldētājas, bet Maļuka no pirmā astotnieka atpalika par nedaudz vairāk nekā desmit sekundēm.

Priekšsacīkstēs ātrāko laiku sasniedza ungāriete Katinka Hošsū, kura finišēja pēc četrām minūtēm un 26,75 sekundēm. Hošsū ir šī brīža titulētākā ungāru peldētāja. Viņa 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs izcīnīja trīs zelta (100 metros uz muguras, kā arī 200 un 400 metros kompleksajā peldējumā) un vienu sudraba medaļu 200 metros uz muguras. Viņas kontā ir arī septiņas zelta medaļas pasaules čempionātos 2009., 2013., 2015., un 2017.gadā.

Tikmēr Arina Baikova 800 metru brīvā stila peldējuma priekšsacīkstēs distanci veica deviņās minūtes un 1,05 sekundēs, ieņemot septīto vietu. Starp 29 rezultātu uzrādījušajām sportistēm Baikova sasniedza 27.ātrāko laiku. Finālam kvalificējās astoņas ātrākās peldētājas, bet Baikovai līdz astotniekam pietrūka aptuveni 40 sekundes.

800 metru brīvā stila priekšsacīkstēs uzvaru izcīnīja itāliete Simona Kvaderlla, kura finišēja ar laiku astoņas minūtes un 13,02 sekundes.

Eiropas čempionātā Latviju kopumā pārstāvēs trīs sportistes - Gabriela Ņikitina, Arina Baikova un Ieva Maļuka.

Latvijas sportistes šajā čempionātā kopumā startēs 15 individuālajās distancēs. Vislielākā slodze priekšsacīkstēs būs Maļukai, kura uz starta blokiem kāps septiņās distancēs – 50, 100, 200 un 400 metros brīvajā stilā, 100 un 400 metros kompleksajā peldējumā, kā arī 100 metros brasā.

Baikova, kura ikdienā dzīvo un trenējas Starptautiskās peldēšanas federācijas (FINA) attīstības centrā Kazaņā, Eiropas čempionātā debitēs ar startiem piecās distancēs – 200, 400 un 800 metros brīvajā stilā, kā arī 100 metros kompleksā un 200 metros uz muguras. Savukārt Ņikitina Glāzgovā dosies uz startu 50 un 100 metros brīvajā stilā, kā arī 50 metros tauriņstilā.

Eiropas čempionātā 25 metru peldbaseinā kopumā startēs 540 sportistu no 49 valstīm.

Vecā kontinenta meistarsacīkstes Glāzgova norisināsies no 4. līdz 8.decembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi