Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Martins Dukurs: Pēc uzvaras palika mierīgāk ap sirdi

Pasaules čempiona titula īpašnieks un Pasaules kausa (PK) ieguvējs Martins Dukurs, pierēķinot pagājušās sezonas nogales panākumus, PK 1. posma sacensībās Īglsā izcīnīja sesto uzvaru pēc kārtas. Pats sportists gan norāda, ka jaunā sezonā ir jauni rēķini. “Jaunā sezonā viss sākas no nulles. Es tā neskaitu, ka šī būtu sestā uzvara pēc kārtas,” Dienai.

lv atzina Martins.M. Dukurs uzvarēja ļoti pārliecinoši, otrās vietas ieguvēju krievu Aleksandru Tretjakovu apsteigdams par 1,10 sekundēm. Izskatās, ka, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, jaunākais brālis Dukurs no konkurentiem vēl vairāk attālinājies. Pavasarī pēdējās sacensībās pasaules čempionātā Kēnigszē Martins otrās vietas ieguvēju Tretjakovu apsteidza par 1,74 sekundēm, taču tad bija četri, nevis divi braucieni. Saglabājot divu braucienu tendenci, M. Dukurs Īglsā būtu priekšā Tretjakovam vairāk kā divas sekundes.“Jāatzīst, ka viss patiešām sanāca labi. Jaunā kamana slīdēja labi un arī abi braucieni bija normāli, otrais nedaudz labāks. Jā, pirmā brauciena startā bija aizķeršanās, bet pats biju vainīgs. Pārāk asi uzrāvu sākumu. Labi, ka vēl bija palicis laiks. Mareks (mehāniķis Mezencevs) man pateica, lai nesteidzos, ka 30 sekunžu termiņš vēl nav iztecējis. Pēc sezonas pirmajām sacensībām kļuvis vieglāk ap sirdi, jo līdz startam visu laiku bija neziņa – kā nu īsti būs.”No konkurentiem pirmajās sacensībās pārsteidzis tikai brits Kristans Bromlijs. “Kā jau es pirms sacensībām biju paredzējis, par vietām uz pjedestāla cīnījās latvieši, krievi un vācieši. Negaidīju, ka Bromlijs pēc tam, kad kamana startā izslīdēja no gropes, būs tik augstu – sestajā vietā.”Pagājušās sezonas PK pēdējā posmā Čezānā brāļi Dukuri svinēja dubultuzvaru. Īglsā Tomass uzrādīja trešo rezultātu, no Tretjakova atpalikdams trīs sekundes simtdaļas. “Pats vien ir vainīgs, ka otrajā braucienā nokļūdījās vienā virāžā. Tajā vietā arī otrā vieta tika pazaudēta, tomēr Tomass tāpat ir ļoti apmierināts. Uzlabojot starta ieskrējienu, viņš spēris platu soli uz priekšu.”PK 2. posma sacensības notiks nākamās nedēļas nogalē Francijas trasē Laplaņā, kurā brāļi Dukuri vēl ne reizi nav braukuši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi