Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Mazāka finansējuma dēļ LOK neplāno pasludināt valstī prioritārus sporta veidus

Krasi mazāks finansējums augstu sasniegumu sportam nebūs iemesls valstī pasludināt noteiktus prioritāri uzturamos sporta veidus, aģentūrai BNS pastāstīja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis.Sarūkoša finansējuma apstākļos atkal aktivizējas sporta speciālisti, kuri uzstāj uz nepieciešamību veidot prioritāro sporta veidu sarakstu, taču Vrubļevskis iebilst pret šādu risinājumu.

"Vienmēr esmu bijis pret to vairāku iemeslu dēļ," viņš teica. Latvija tradicionāli gūst panākumus arī jaunos sporta veidos, kas parādījušies relatīvi nesen, turklāt nepieciešams aizstāvēt atlētu iespēju brīvi izvēlēties sporta veidu, kurā startēt un tiekties uz panākumiem," uzskata Vrubļevskis.Latvijas sportisti lielākos panākumus gūst individuālajos sporta veidos, un daudzi no tiem, veidojot prioritāro sarakstu, noteikti nebūtu tā galvgalī. Ja iepriekš būtu strikti noteikti atbalstāmie sporta veidi, tad Pekinas olimpiskajās spēlēs visticamāk nāktos palikt bez zelta, ko riteņbraukšanā BMX disciplīnā guva Māris Štrombergs, skaidroja Vrubļevskis.Taču valstij un pašvaldībām piešķirot naudu sportam, faktiski jau ir noteikti prioritārie sporta veidi - vieglatlētika un basketbols, kas redzams pēc finansējuma treneru algošanai. "Tie ir populārākie, masveidīgākie un vislabāk finansētie sporta veidi," norādīja LOK prezidents.Vrubļevskis atzina, ka ne vienmēr labākie rezultāti ir tur, kur ieguldītas lielākās finanses. Tomēr vieglatlēti allaž ir visplašāk pārstāvēti olimpiskajā komandā un sieviešu basketbola valstsvienība iekļuva Pekinas olimpisko spēļu turnīrā. "Tātad atdeve no valsts ieguldījuma ir, bet esmu pret to, lai tas tiktu regulēts ar kādām administratīvām metodēm. Tas nebūtu pareizi," piebilda LOK prezidents.Jau ziņots, ka 2009. gadā finansējums augstu sasniegumu sportam salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu varētu sarukt aptuveni par trešdaļu, jeb diviem miljoniem latu. Galīgais lēmums vēl būs jāpieņem Nacionālās Sporta padomes sēdē 29.janvārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi