Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Medaļas Londonā izcīnījuši 43 valstu pārstāvji, visiem pa priekšu ķīnieši un amerikāņi

Trešdien Londonas olimpiskajās spēlēs sadalīs līdz šim lielāko medaļu komplektu skaitu vienā dienā – 23. Interesanti, ka tieši šādu godalgu skaitu pēc pirmajām četrām sacensību dienām ir izcīnījušas divas vadošās valstis šajā vērtējumā – Ķīna un ASV, bet kaut viena medaļa ir jau 43 nācijām.

Divcīņa turpinās

Ražīga Olimpiādes ceturtā diena bija gan ASV, gan Ķīnai – abas valstis otrdien izcīnīja pa sešām medaļām, četras no tām zelta. Sāpīgs ķīnietēm izvērtās fināls vingrošanas daudzcīņā sievietēm, kur ASV savu Pekinas sudrabu nomainīja pret Londonas zeltu, bet Ķīnas vingrotājas pie medaļas netika vispār. Abas lielvalstis turpina pirms četriem gadiem uzņemto kursu, kad Olimpiādes noslēgumā pārliecinoši ieņēma pirmās divas vietas gan medaļu skaita (ASV – 110, Ķīna -100), gan augstākā kaluma godalgu (Ķīna -51, ASV – 36) skaita ziņā.

Lauvastiesu no ASV medaļām līdz šim izcīnījuši peldētāji (16 no 23), arī Ķīnai daudz godalgu peldēšanā (7), bet pa četrām šaušanā un svarcelšanā. Jau piektdien sāksies vieglatlētikas sacensības, kur ierasti lielāko medaļu ražu plūc ASV komanda, taču arī ķīniešiem vēl ir slēptās rezerves – galda teniss, badmintons, individuālie fināli vingrošanā u.c.

Svētki Vācijā, mājinieki arvien bez zelta

Vācija pirmajās trīs sacensību dienās bija tikusi pie viena sudraba, bet otrdienas sacensības šajā sarakstā ieviesa pamatīgas korekcijas – divas zelta un viena bronzas medaļa jāšanas sportā, sudrabi kanoe slalomā un džudo. Tas ļāvis Vācijai medaļu vērtējumā pakāpties uz 8.pozīciju.

Tikmēr turpinās Lielbritānijas nedienas – četrās dienas izcīnītas četras medaļas (sudrabs jāšanas trīscīņā komandām,  kur komandas sastāvā startēja arī Elizabetes II mazmeita Sāra Filipsa, vēl viens sudrabs šosejas riteņbraukšanā sievietēm, bet pa bronzai peldēšanā un vingrošanā). Ja ņemam vērā, ka bronza komandu sacensībās vingrošanā vīriešiem bija pamatīgs pārsteigums, tad medaļu varēja būt vēl mazāk. Briti gaida treka riteņbraukšanu un vieglatlētiku, lai censtos apkaunojošo situāciju labot. Pekinā šīs valsts pārstāvji izcīnīja 47 godalgas (19 zelta). 

Felpss pārspēj Latiņinu

Pavisam medaļas izcīnījuši 43 valstu pārstāvji, bet pie vismaz viena zelta tikušas 20 valstis. Individuāli veiksmīgākie, protams, bijuši peldētāji – sešiem šī sporta veida pārstāvjiem jau ir pa trim Londonas olimpisko spēļu medaļām.

Savu 19.olimpisko medaļu karjerā otrdien izcīnīja ASV peldētājs Maikls Felpss, kurš tādējādi kļuvis par medaļām bagātāko atlētu olimpisko spēļu vēsturē – padomju vingrotājas Larisas Latiņinas šķietami nepārspējamais rekords bija 18 godalgas.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Medaļu vērtējums

Valsts,kopā,zelts-sudrabs-bronza
Ķīna 23 13-6-4
ASV 23 9-8-6
Francija 11 4-3-4
Dienvidkoreja 8 3-2-3
Ziemeļkoreja 4 3-0-1
Kazahstāna 3 3-0-0
Itālija 8 2-4-2
Vācija 6 2-3-1
Krievija 8 2-2-4
Dienvidāfrikas rep. 2 2-0-0
Japāna 13 1-4-8
Austrālija 6 1-3-2
Rumānija 5 1-2-2
Brazīlija 3 1-1-1
Ungārija 3 1-1-1
Nīderlande 2 1-1-0
Ukraina 3 1-0-2
Gruzija 1 1-0-0
Lietuva 1 1-0-0
Slovēnija 1 1-0-0
Lielbritānija 4 0-2-2

Medaļas pavisam izcīnījuši 43 valstu pārstāvji

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi