Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Miņins vēl slimnīcā, taču grib startēt jau divnieku sacensībās

Latvijas vadošais bobsleja pilots Jānis Miņins ir apņēmības pilns jau ceturtdien vai piektdien sēsties bobsleja kamanās. "Plānoju startēt jau divnieku sacensībās, jo citādi man četriniekos būs pagrūti cīnīties ar konkurentiem. Braucieni nepieciešami trases apgūšanai," biju izbrīnīts, ka jau pārdesmit minūtes pēc sarunas sākuma tik kaujinieciski bija noskaņots Jānis, kuram tikai pirms pāris dienām bija veikta visai sarežģīta apendicīta operācija.

Vankūveras centrālā hospitāļa palātā Miņinam svētdien turpinājās gultas režīms. Kreisā roka bija pieslēgta pie sistēmas. Vēnā tika ievadītas zāles, un apetītes Jānim joprojām nebija. No rīta vēl bijusi vemšana.

"Uz āru nāca arī asinis, viss, kas vēl sakrājies pēc operācijas. Vissmagākā bija otrā diena. Bija tāda sajūta, ka kāds uzkāpis uz vēdera un neļauj ievilkt gaisu. Prasīju pretsāpju līdzekļus. Iesākumā iedeva arī morfiju. Vispār jau baidījos, ka pēc tam neuzrādās dopinga kontrolē."

Pēdējais izteikums mani samulsināja. Vai tiešām pēc visa teiktā Miņins gatavojas startēt?

"Jā, braukšu, lai visiem pierādītu, ka neesmu šos gadus veltīgi strādājis. Arī ekipāžas čaļus nedrīkstu pievilt. Apņēmība tikai pieauga, kad uzzināju, ko par mani runā Latvijā. Es, redz, esot speciāli izdomājis vēdera sāpes, lai jau trīs nedēļas pirms mačiem atrunātos par neveiksmi Vankūverā."

Divnieku treniņbraucienos un sacensībās Miņins grasās jau no paša sākuma sēdēt kamanās. Pašlaik svarīgākais esot, lai nesāktos iekaisums. Svētdien paaugstināta temperatūra neesot bijusi. Tā esot labā ziņa. Kanādas slimnīcas ārsti sakot, ka, situācijai turpinot uzlaboties, sēšanās kamanās 18.vai 19.februārī tik tiešām esot iespējama.

"Plīst jau man nekas vairāk nevar. Vienīgais - divnieku sacensību laikā būs jāturpina lietot antibiotikas, lai izvairītos no iekaisuma."

Bobsleja divnieku sacensības paredzētas 20.un 21.februārī. Lai varētu startēt, jāveic vismaz trīs treniņbraucieni. Paredzams, ka pirmdien Miņinu izrakstīs no slimnīcas un viņš pārbrauks uz Vistleras olimpisko ciematu.

Plašu aprakstu par un ap notikušo Miņina izklāstā lasiet laikraksta Diena otrdienas numurā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi