Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Miris bijušais ilggadējais SOK prezidents Samarančs

Trešdien 89 gadu vecumā miris bijušais ilggadējais Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Huans Antonio Samarančs, paziņoja SOK. 

Samaranču svētdien kritiskā stāvoklī nogādāja Barselonas slimnīcā akūtu sirdsdarbības traucējumu dēļ. "Savā vecumā un ar viņa hronisko sirds kaiti mēs nevaram saistīt lielas cerības," par Samaranča kritisko stāvokli izteicās slimnīcas ārsts Rafaēls Estebans. Samarančs bija pieslēgts pie mākslīgās elpošanas sistēmas, viņam veica medikamentu terapiju.

"Vārdos nespēju izteikt Olimpiskās saimes bēdas. Esam zaudējuši izcilu vīru un draugu, kurš Olimpiskajai kustībai veltīja ilgu un piepildītu dzīvi," savā paziņojumā teica pašreizējais SOK prezidents Žaks Roge. 

Samarančs dzimis 1920.gada 17.jūlijā Barselonā. Viņam bija diplomāta karjera. 1967.gadā Samaranču iecēla par Spānijas Olimpiskās komitejas prezidentu un kļuva par SOK biedru. Laikā no 1974. līdz 1978.gadam Samarančs bija SOK viceprezidents, bet no 1977. līdz 1980.gadam strādāja par Spānijas vēstnieku PSRS un Mongolijā.

Spānis Samarančs kļuva par SOK prezidentu 1980.gadā un vadīja ietekmīgo organizāciju līdz par 2001.gadam, kad atkāpās no amata. Kopš tā laika viņš ir SOK Goda prezidents.

Ilgāk par Samaranču SOK vadījis vienīgi mūsdienu olimpiskās idejas radītājs Pjērs de Kubertēns, kurš bija SOK prezidents laikā no 1896. līdz 1916. un no 1919. līdz 1925.gadam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi