Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Nadals ar grūtu uzvaru trīs setos sāk ASV atklāto tenisa čempionātu

Pasaules ranga līderis Rafaels Nadals no Spānijas otrdien ar grūtu uzvaru trīs setos sāka ASV atklāto tenisa čempionātu Ņujorkā. Pirmās kārtas cīņā Nadals ar 7:6 (7:4), 7:6 (7:4), 6:3 uzvarēja Teimurazu Gabašvili no Krievijas, kurš pasaules rangā ir tikai 93. vietā.

Nadals sev neraksturīgi spēlē ļoti labi servēja un jutās komfortabli Artūra Eša vārdā nosauktajā stadionā, taču punktu pie pretinieka serves pirmo reizi guva tikai trešā seta septītajā geimā. Pirmajos divos setos uzvarētājs noskaidrojās taibrekā, kur spānis bija labāks. Neskatoties uz to, spēle ilga gandrīz trīs stundas.

Nadals, kura nākamais pretinieks būs Deniss Istomins no Uzbekistānas, astoņas reizes ir uzvarējis "Grand Slam" turnīros, taču ne reizi ASV atklātajā čempionātā.

Ne mazāk viegla uzvara izdevās ar trešo numuru izliktajam serbam Novakam Džokovičam, kuram vajadzēja piecus setus, lai ar 6:3, 3:6, 2:6, 7:5, 6:3 pārspētu savu tautieti Viktoru Troicki.

Piecus setus spēlēja arī astotais numurs spānis Fernando Verdasko, kurš ar 1:6, 7:5, 6:1, 4:6, 6:3 uzvarēja Fabio Fognīni no Itālijas.

Vēl Davids Nalbandjans no Argentīnas (izlikts ar 31. numuru) pārspēja dienvidāfrikāni Riku De Vostu - 7:6, 3:6, 6:4, 6:7, 6-4, mājinieks Džeimss Bleiks ar 6:3, 6:2, 6:4 sagrāva beļģi Kristofu Vlīgenu, spānis Davids Ferers (10.) viegli tika galā ar Aleksandru Dolgopolovu no Ukrainas - 6:2, 6:2, 6:3. Mājinieks Mārdijs Fišs (19.) ar 6:0, 3:6, 4:6, 6:0, 6:1 uzvarēja čehu Janu Hajeku.

Jau ziņots, ka neveiksmi trīs setos otrdien piedzīvoja ar 24. numuru izliktais Ernests Gulbis, kurš atzina francūža Žeremija Šardī pārākumu. No izliktajiem tenisistiem zaudēja arī čehs Radeks Štepāneks (28.), kuru ar 4:6, 2:6, 6:4, 4:6 uzvarēja Žiljēns Benetū no Francijas. Zaudēja arī ar 16. numuru izliktais kiprietis Markoss Bagdatis, kuru ar 3:6, 6:2, 6:1, 4:6, 5:7 uzvarēja vēl viens francūzis Arno Klemāns.

Trešdien čempionātā tiks aizvadītas atlikušās pirmās kārtas cīņas un sākta otrā kārta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi