Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 10. oktobris
Druvis, Arvīds, Arvis

Neilandam 15.vieta EČ grupas braucienā Tartu

Svētdien Igaunijas pilsētā Tartu notiekošajā Eiropas čempionātā U23 vecuma grupas braucienā 15. vietu izcīnīja Latvijas izlases sportists Krists Neilands, kurš ar lielu aktivitāti sevi apliecināja tieši izšķirošajos apļos, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Tartu pilsētas ielas svētdien pārņēma kupls līdzjutēju un riteņbraucēju skaits. Eiropas čempionāts šosejas riteņbraukšanā sasniedza savu kulmināciju, jo grupas braucienos sacentās junioru un U23 vecuma grupas vīru braucēji. Kā vienas, tā arī otras konkurences sportisti sacensības aizvadīja pa 12,4 kilometru garo apli, kurā iekļauti divi kāpumi, kā arī virkne dažādu pagriezienu un nobraucienu.

U23 vīru konkurencē starp 160 dalībniekiem bija arī četri latvieši – Krists Neilands, Aleksandrs Rubļevskis, Deins Kaņepējs un Mārtiņš Savickis. Dalībniekiem bija jāveic 161,2 kilometru gara distance, kas sadalīta 13 apļos. Distances pirmajā pusē nopietnu atrāvienu nesekoja. Vadošajā grupā stabili priekšpusē turējās Neilands un Kaņepējs. Tāpat peletonā bija arī Rubļevskis, bet Mārtiņš Savickis sacensības visai ātri noslēdza.

Tuvojoties finišam, cīņa par pozīcijām kļuva vēl sīvāka. Sekoja arī vairāki atraušanās mēģinājumi, no kuriem nopietnākajā atrāvienā iesaistījās Polijas, Čehijas, Beļģijas un Īrijas sportisti.  Pēdējo apli gan peletons uzsāka reizē. Pašā priekšā aktīvi brauca Neilands, kamēr lielu darba apjomu paveikušais Kaņepējs sāka zaudēt kontaktu ar līderiem.

Kuldīdznieks Krists Neilands pēdējā aplī bija septiņu līderu vidū, aktīvi kurinot tās tempu. Diemžēl, bez Krista, aktīvi braukt vēlējās vēl tikai divi braucēji, kamēr lielvalstu braucējiem izdevīgs bija grupas finišs. Trīs kilometrus pirms finiša lielā grupa atkal bija kopā. Tas deva visus priekšnoteikumus, ka uzvarētāja liktenis noskaidrosies finiša spurtā. Tā arī notika. Cīņā par zelta godalgu nedaudz negaidīti ātrākais izrādījās slovāks Eriks Baska. Viņš uzreiz aiz sevis atstāja krievu Mamiru Stašu un itālieti Davidu Martinelli Uzvarētāja laiks trasē bija 3 stundas 36 minūtes un 49 sekundes.

Krists Neilands, kurš distances laikā, īpaši tās pēdējā posmā, paveica lielisku darbu un reāli bija gatavs cīnīties par visaugstākajām vietām, finiša spurtā ieņēma 15. vietu, ar tādu pat laiku kā uzvarētājs. Jāuzteic arī Deins Kaņepējs, kurš ļoti daudz pūles un spēka veltīja komandas biedra atbalstam. Pļaviņietis tikai pēdējā aplī zaudēja kontaktu no lielās grupas un finišēja 93. vietā. Tikmēr Aleksandrs Rubļevskis, kurš arī sākuma daļā centās palīdzēt kopējam izlases darbam, sacensību protokolā starp finišējušajiem nebija atrodams.
Rīta pusē medaļu komplektu grupas braucienā sadalīja juniori, kuri veica 124 kilometru garu distanci, pievarot desmit apļus. No Latvijas braucējiem uz starta stājās septiņi sportisti – individuālā brauciena 10. vietas ieguvējs Ēriks Toms Gavars, kā arī Nils Ķelderis, Klāvs Rubenis, Matīss Riekstiņš, Mārcis Kalniņš, Mareks Kampe un Niklāvs Aleksandrs Čakšs.

Sacensības iesākās ļoti aktīvā tempā. Ik pa brīdim no lielās grupas atrāvās vairāki sportisti, tomēr atrāvieni allaž tika likvidēti. No Latvijas braucējiem peletona priekšā ik pa brīdim turējās gan Gavars, gan Čakšs, Rubenis un Kalniņš. Diemžēl, pēc priekšā esošā kritiena, kontaktu no vadošās grupas zaudēja Ķelderis un Kampe. Jau distances otrajā pusē tehniska neveiksme (nolūzis sēdeklis) no vadošās grupas lika atpalikt Matīsam Riekstiņam, bet Klāvs Rubenis, kurš apli iepriekš bija pašā peletona galvgalī piedzīvoja nepatīkamu kritienu, tomēr turpināja distanci jau aiz peletona.

Pēdējie apļi aizritēja ļoti spraigā cīņā. Izšķirošais atrāviens izveidojās priekšpēdējā aplī, kad no visiem aizbēga divi beļģi – Āroms Vervlists un Stens Devulfs, polis Alans Banažeks, kā arī nīderlandietis Dennīs Van Der Horsts. Līderu kvartetam pakaļ dzinās 20 braucēju sekotāju grupiņa, kurai finiša taisnē izdevās gandrīz noķert četrinieku.

Spraigā finiša spurtā tomēr visu goda pjedestālu sadalīja esošie līderi. Lai arī pārliecinošu spurtu uzsāka beļģis Stens Devulfs, tomēr, lieliski veicot pēdējos metrus, uzvaru izrāva polis Banžeks, kurš pelnīti kļuva par Eiropas čempionu, attaisnojot komandas biedru pūliņus distances laikā. Uzvarētājs trasē pavadīja 2 stundas 50 minūtes un 19 sekundes. Tāds pats laiks arī sudraba medaļniekam Devulfam, kamēr bronzu ieguva nīderlandietis Van Den Horsts.
No Latvijas braucējiem lielās grupas priekšgalā finišēja dobelnieks Ēriks Toms Gavars. Mūsu sportists uzvarētājam zaudēja 17 sekundes un ieņēma 36. vietu. Pamatgrupā bija arī Mārcis Kalniņš, kuram lieliska pieredze un iegūta 71. pozīcija. Finišēja arī pārējie mūsu valsts juniori. 98. bija Klāvs Rubenis, 107. Matīss Riekstiņš, 108. Niklāvs Aleksandrs Čakšs, 112. Mareks Kampe, bet Nilam Ķelderim 116. pozīcija.

Eiropas čempionāts grupas braucienā U23 vīriem: 161,2 km:
1.Erik Baksa, Slovākija, 03:36:49
2. Mamyr Stash, Krievija, +00:00:00
3. Davide Martrinelli, Itālija, +00:00:00
4. Kenneth Van Rooy, Beļģija, +00:00:00
5. Sylianos Farantakis, Grieķija, +00:00:00
6. Martin Laas, Igaunija,+00:00:00
15. Krists Neilands, Latvija, +00:00:00
93. Deins Kaņepējs, Latvija, +00:04:39
DNF, Aleksandrs Rubļevskis, Latvija
DNF, Mārtiņš Savickis, Latvija
Eiropas čempionāts grupas braucienā junioriem: 124 km:
1.Alan Banaszek, Polija, 02:50:19
2. Stan Dewulf, Beļģija, +00:00:00
3.DennisVan Der Horst, Nīderlande, +00:00:00
4. Aaron Wevilst, Beļģija, +00:00:00
5. Marck Hirschi, Šveice, +00:00:00
6. Kevin Geniets, Luksemburga, +00:00:00
36. Ēriks Toms Gavars, Latvija, +00:00:17
71. Mārcis Kalniņš, Latvija, +00:00:17
98. Klāvs Rubenis, Latvija, +00:16:27
107. Matīss Riekstiņš, Latvija, +00:16:27
108. Niklāvs Aleksandrs Čakšs, Latvija +00:16:27
112. Mareks Kampe, Latvija, +00:16:27

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi