Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Neretnieks noslēdz AAE tūri ar trešo vietu sacensībās Abū Dabī

Ar izcīnītu bronzu sacensībās Abu Dabī, Latvijas vadošais konkūrists Kristaps Neretnieks noslēdzis Apvienoto Arābu Emirātu sacensību tūri, vēsta sportista pārstāve Ilze Jansone.

Neretnieks ar zirgiem Moon Ray un Camerlane uzturējās AAE no pagājušā gada decembra un vairākos prestižos turnīros izcīnīja uzvaras un godalgotas vietas, pasaules reitinga maršrutos iegūtie punkti ļāva jātniekam iekļūt pasaules reitinga Longiness Ranking otrajā simtniekā.

"Parasti lielās sacensībās izdodas viena vai divas uzvaras vai pjedestāla finiši un pārējie trīs līdz četri starti ir ar kļūdām. Kaut arī mūsu pēdējās sacensībās šeit -  Abū Dabī - nav skaļu uzvaru, tie bija visstabilākie starti, kas mums izdevušies piecu zvaigžņu līmenī. Ar abiem zirgiem Camerlane un Moon Ray visus pamatmaršrutus visas sacensību dienas veicām bez kļūdām un finišējām godalgotās vietās," saka Neretnieks. Ar zirgu Camerlane sportists startēja maršrutos ar šķēršļu augstumu 145cm un ieguva divas sestās vietas. 

"Bijām ļoti gatavi ar Moon Ray parādīt savu labāko sniegumu arī šajā Grand Prix maršutā, uzvara bija ļoti tuvu, startējām priekšpēdējā starta pozīcijā un pirms mums neviens maršrutu nebija veicis tīri, tomēr maza taktiska kļūda lika atkāpties uz 9.vietu. Kā pēdējais aiz mums startēja Filips Veishaupts, kurš arī šeit izcīnījis vairākas stabilas uzvaras, tā spriedze lika nedaudz riskēt un šoreiz tas dārgi maksāja. Tomēr kopumā, mums šeit ir veicies ļoti labi, iegūti 210 pasaules reitinga Longines Ranking ieskaites punkti, kā arī Olimpiskās kvalifikācijas punkti un tas dod labu motivāciju un gandarījumu strādāt tālāk," saka sportists.

Augstāko vietu sportists Abū Dabī turnīrā ieguva pēdējā dienā, kad ar Moon Ray 150cm augstā maršrutā ar pārlēkšanu lieki neriskēja, stabili un tīri veica distanci, iegūstot bronzas godalgu. "Negribējās izlaist no rokām jau trešo medaļu mūsu līdz šim rezultatīvākajā piecu zvaigžņu turnīrā," saka Neretnieks. "Esam pieraduši pie pieczvaigžņu turnīru līmeņa un nedaudz izlepuši, tagad laiks atgriezties realitātē - Eiropā un jācenšas noturēt sasniegtie rezultāti tik pat augstā līmenī," saka sportists. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi