Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Neziņā par nākotni, bobslejisti sākuši gatavoties olimpiskajai sezonai

Ignorējot neskaidro finansējuma situāciju, Latvijas bobsleja izlases kandidāti ar fiziskajiem treniņiem šonedēļ pirmajā treniņnometnē Kurzemes pusē sāka gatavoties olimpiskajai sezonai.Treniņnometnē pie Usmas ezera piedalās Pasaules kausa izcīņā startējušie bobslejisti, kā arī trīs sportisti, kuri pērnajā sezonā piedalījās Eiropas kausa sacensībās, aģentūrai BNS ceturtdien pastāstīja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis.

Lai gan jau 2010.gada februārī sāksies Vankūveras olimpiskās spēles, Prūsis arvien ir nobažījies par gatavošanās finansējumu, jo naudas pagaidām pieticis tikai treniņu sākšanai, bet skaidrības par turpmāko trenerim nav."Skrienam, braucam ar riteņiem, bet visvairāk uztrauc šī neziņa. Par finansēm izklausās diezgan bēdīgi," teica Prūsis, atzīstot, ka arī daļai bobslejistu neskaidrajā situācijā vairs nav tik skaidras motivācijas. Daļa bobslejistu ir palikuši tikai ar minimālo algu, un viņu "sportiskā apetīte" šādā situācijā vairs nav tāda kā iepriekš.Pie Usmas ezera bobslejisti trenējas brīvā dabā bez trenažieru un dārgu sporta zāļu izmantošanas, lai taupīgi tērētu jau tā pieticīgos finanšu resursus. Plānots, ka pirmā treniņnometne turpināsies līdz 24.maijam, pēc tam divas nedēļas bobslejisti gatavosies individuāli, bet jūnijā atkal būs divu nedēļu treniņnometne Kurzemē.Prūsis necer uz valdības uzmanību sporta problēmām, jo "tai pašlaik par citām lietām jādomā". Tas, ka pēc deviņiem mēnešiem sāksies Vankūveras olimpiskās spēles, interesē sportistus un sporta sabiedrību, bet citiem tas nav aktuāli, sprieda treneris.Starptautiskās Bobsleja federācijas (FIBT) rangu tabulā, pēc kuras nosaka ekipāžu skaitu Pasaules kausa (PK) sacensībās, Latvija ir 5.vietā. Pakāpjoties tikai par vienu pozīciju augstāk, Latvijai būtu tiesības 2009./2010.gada sezonā pieteikt PK startiem trīs ekipāžas. Šādu iespēju Prūsis nosauca pat par traģisku, jo finansiāli ir lielas problēmas uzturēt jau divas ekipāžas.Pirmos treniņus uz ledus Latvijas izlase iecerējusi aizvadīt oktobra sākumā. Ja tas būs iespējams finanšu apsvērumu dēļ, pagaidām vēl nav zināms, kur bobslejisti varētu izmēģināt pirmo ledu, jo piedāvājumus trašu īpašnieki izteiks tikai vēlāk. Jau oktobra beigās bobslejistiem jābūt Kanādā, bet novembra pirmajā pusē sāksies PK sezona, kas noslēgsies janvāra beigās Austrijā, savukārt februārī risināsies Vankūveras olimpiskās spēles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi