Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

NFL debitēs spēlētājs ar vienu plaukstu

Nacionālajā futbola līgā (NFL) savu debiju grasās piedzīvot aizsardzības spēlētājs Šakīms Grifins, kuram ir tikai viena plauksta.

Grifinu šogad NFL draftā ar 141.numuru piektajā kārtā izraudzījās Sietlas Seahawks komanda, viņam kļūstot par pirmo amerikāņu futbola spēlētāju, kuram ir amputēta viena plauksta.

Bērnībā Grifinam bija slimība, kuras dēļ viņa kreisās rokas pirksti nespēja pilnvērtīgi attīstīties. Četru gadu vecumā viņa māte ieraudzīja, ka Grifins mēģina pats ar nazi nogriezt sev pirkstus sāpju dēļ, kā rezultāts ģimene nolēma viņu vest pie ārsta un plaukstu amputēt.

Šobrīd 23 gadus vecais sportists gaida savu debiju NFL, un Seahawks galvenais treneris Pīts Kerols apstiprinājis, ka viņa debija ir ļoti iespējama jau sezonas pirmajā mačā svētdien pret Denveras Broncos vienību, jo Grifins sevi labi apliecināja pirmssezonas pārbaudes mačos.

"Viņš treniņos strādā ļoti smagi un dažkārt vēlas izdarīt vairāk nekā vajadzētu," sacīja Kerols. "Protams, tas par viņu daudz ko pasaka un Grifins ir tuvu savai debijai. Domāju, ka viņš uz to ir spējīgs."

Savukārt pats sportists izteicās, ka vēlas būt laba līmeņa amerikāņu futbolists. "Negribu būt spēlētājs, par kuru runā kā tikai par labu piemēru sportā. Vēlos būt augstas kvalitātes amerikāņu futbola spēlētājs."

Pirmsdrafta nometnē jaunajiem spēlētājiem bija fiziskās izturības testi un vienā no tiem bija jāveic svaru stieņa spiešana no krūtīm guļus. Grifins ar īpašu protēzi 103 kilogramus smagu stieni pacēla 20 reizes.

Šajā komandā spēlē arī Grifina dvīņu brālis Šakīls Grifins, kurš tika draftēts 2017.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi