Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

No Latvijas izlases handbolistiem prasīs lielāku atbildību

Pirmo treniņu, gatavojoties šonedēļ paredzētajām Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm ar Čehiju un Luksemburgu, pirmdien aizvadīja Latvijas handbola izlase. Valstsvienības galvenais treneris Andris Gulbis sola, ka komanda cīnīsies par uzvarām, lai cik grūtā situācijā būtu nokļuvusi. Šogad paredzētajās spēlēs izlasei palīdzēt nevarēs savainojumus guvušie Vācijas bundeslīgas handbolisti Evars Klešniks un Mārtiņš Lībergs.

Problēmas sagādā arī atsevišķu spēlētāju attieksme pret darbu valstsvienības treniņos. Jaunā kvalifikācijas sistēma, kad visas spēles izstieptas sezonas garumā, ieviesusi korekcijas gatavošanās procesā.

"Šodien sanācām kopā uz pirmo treniņu, bet trešdien jau ejam laukumā. Spēlētāji ir tādi, kādi viņi atbraukuši. Lielāka atbildība jāuzņemas pašiem sportistiem, kuriem jāierodas labā kondīcijā un jābūt gataviem sevi labi parādīt," Gulbis atzīst, ka viņam ir mazāk laika iespaidot spēlētāju gatavību spēlēm. Šeit parādās vēl viens jaunās kvalifikācijas kārtības mīnuss. "Latvijas izlase vienmēr bijusi laba kā komanda. Individuālā meistarība, kas visaugstākajā līmenī mums bija vienīgi Evaram Klešnikam, lielā mērā tiek aizstāta ar komandas spēli un sadarbībām. Šoreiz sagatavošanās posms pirms spēlēm ir īss, tāpēc kombināciju iespēlēšanai atliek maz laika," Gulbis secina, ka lielāka nozīme būs spēlētāju individuālajām prasmēm.

Otrdien Latvijā ieradīsies pirmie mūsu komandas pretinieki čehi, kuru sastāvā būs ne tikai viņu līderis Filips Jiha, bet sezonu Vācijā lieliski sākušais Pāvels Horāks. Abi divmetrinieki ir starp rezultatīvākajiem spēcīgajā Vācijas Bundeslīgā — Horāks deviņās spēlēs guvis 54 vārtus, bet Jiha 10 mačos izcēlies 51 reizi.

"Kad mēs pagājušajā gadā bijām labākajā sastāvā, tad čehiem līdzīgā spēlē zaudējām par vienu punktu. Šogad potenciāls gan aizsardzībā, gan uzbrukumā mums ir stipri mazāks, turklāt nav iespējamas lielas variācijas," izredzes spēlē pret Čehiju komentē Gulbis. "Darīsim, ko varēsim. Kamēr spēle nav beigusies, tikmēr cīnīsimies par uzvaru. Par pārējiem pretiniekiem šobrīd ir grūti spriest. Skaidrs, ka vieglu spēļu šajā ciklā nebūs."

Pēc spēles ar Čehiju izlase sāks gatavošanos nākamajai spēlei. Uz Luksemburgu paredzēts izbraukt sestdien. "Nevaru pateikt, ar kādu rezultātu pirmajās divās spēlēs būšu apmierināts — galvenais ir labi nospēlēt. Ja labi nospēlēsim, gan jau arī rezultāts būs labs," konkrētus skaitļus turnīra tabulā Gulbis pagaidām nav gatavs rakstīt.

Spēle ar Čehiju trešdien Olimpiskajā Sporta centrā sāksies plkst.20.00.

***

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs

Spēles 2008.gadā
29.X Latvija — Čehija
2.XI Luksemburga — Latvija
26.XI Portugāle — Latvija
29.XI Latvija — Portugāle

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi