Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

No rezultāta Eiropas čempionātā atkarīga vadošo vingrotāju tālākā karjera

Neveiksme cīņā par ceļazīmi uz pagājušā gada olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro bijis nopietns trieciens Latvijas vadošajiem vingrotājiem, kuriem nācies pārskatīt savus nākotnes plānus šajā sporta veidā.

Noprotams, ka sportista gaitām punktu licis 2012. gada Londonas spēļu dalībnieks Dmitrijs Trefilovs, bet Vitālijam Kardašovam nākotnes izvēlēs noteicošs var kļūt šonedēļ Rumānijā notiekošais Eiropas čempionāts. "Sporta vingrošanā šobrīd ir ļoti grūts periods, jo bijis liels pārtraukums starp līdzšinējiem vadošajiem sportistiem un jauno paaudzi," Dienai atzina Latvijas Vingrošanas federācijas (GFL) ģenerālsekretāre Tatjana Stepulāne.

Eiropas čempionātā Klužā–Napokā pieteikti septiņi Latvijas vingrotāji, no kuriem lielākās cerības saistās ar Kardašovu un Valēriju Grišāni, kuri pēdējos gados regulāri piedalījušies Pasaules kausos. "Viņu uzdevums ir tikt finālā, bet izredzes ir ļoti sarežģīti vērtēt, jo sporta vingrošanā ieviesta jauna vērtēšanas sistēma. Tā kā šosezon mūsu sportisti vēl nav piedalījušies starptautiskās sacensībās, tikai pēc Eiropas čempionāta varēsim novērtēt, kā jaunie noteikumi ietekmēs mūsu sportistu rezultātus," norādīja T. Stepulāne. Viņa atklāja, ka rezultāts Rumānijā lielā mērā noteiks sportistu iespējas turpināt starptautisko sezonu vai pat karjeru. "Tas pats Kardašovs ziemā pārcēlās uz Zviedriju, kur sācis darbu vingrošanas skolā. Viņam tomēr šogad jau paliek trīsdesmit četri gadi, kad ir jādomā par nākotni. Ir ļoti sarežģīti apvienot darbu ar augsta līmeņa sportu."

Sava loma ir arī tam, ka pasaules čempionāts oktobrī notiks tālajā Monreālā, kas saistās ar lieliem izdevumiem, bet Latvijas vingrotājiem pēdējos gados nav izdevies sasniegt augstvērtīgu rezultātu sezonas nozīmīgākajās sacensībās, tāpēc nākas iztikt bez Latvijas Olimpiskās vienības atbalsta. "Jātiecas uz atgriešanos Latvijas Olimpiskajā vienībā, jo tas uzreiz paver citas iespējas. Īpaši svarīgi tas ir jaunajiem, kuri cer pēc četriem gadiem tikt uz olimpiskajām spēlēm Tokijā," uzsvēra GFL ģenerālsekretāre.

Visu rakstu lasiet trešdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi