Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Olimpiete Inese Jaunzeme: svētki ir sākušies

Svētki ir sākušies, un lai mums jaukas šīs dienas, tā brīdi pēc olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas Dienai teica 1956.gada olimpisko spēļu zelta medaļas ieguvēja, šķēpmetēja Inese Jaunzeme.

Sajūta ir laba un gaisā jūtams kas īpašs, sacīja I.Jaunzeme, kura ceremoniju vēroja TV Latvijā, prognozējot, ka noslēguma ceremonija noteikti būs vēl krāšņāka. Noslēgumu arī parasti varot labāk un mierīgāk izbaudīt, jo tad jau visi uztraukumi aiz muguras.

I.Jaunzeme pati piedalījusies vienā olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā 1956.gadā Melnburnā un klātienē skatījusies olimpiskās spēles Maskavā un Sidnejā, tomēr viņa atturējās salīdzināt spēļu atklāšanas ceremonijas. “Grūti pateikt, šova elementi un tehnika jau ir progresējusi. Tajā brīdī jau tas liekas labākais,” sacīja olimpiete. Viņa atcerējās, ka pirms pusgadsimta salīdzinājuši savu laiku ar moderno olimpisko spēļu pirmssākumiem, kas likušies primitīvi un smieklīgi. I.Jaunzeme pieļauj, ka tagad esot līdzīgi, ja raugās uz to laiku, kad startēja viņa.

Īpaši I.Jaunzeme gaidīja mūsu delegācijas ienākšanu stadionā un atzina, ka Vadims Vasiļevskis karogu nesis godam. “Žēl, ka mūsējos rādīja tik īsu brītiņu. Mani ļoti interesē, kā viņiem ies,” sacīja bijusī šķēpmetēja.

Olimpiete arī pauda savu sarūgtinājumu, ka pēdējā laika protesti pret Ķīnas rīcību un diskusijas par cilvēktiesībām aizēnojuši prieku par svētkiem. “Jāpriecājas, ko cilvēki paveikuši ar savām rokām. Tur ieguldīts ļoti daudz darba, labu domu. Manas tiesības priecāties bojā protesti un akcijas,” sacīja I.Jaunzeme.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi