Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Olimpiskajā delegācijā nav hokeja izlases vārtsargu trenera, toties ir Maskavas nama direktors Silovs

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) otrdienas apstiprinātajā Vankūveras olimpisko spēļu delegācijas sastāvā vieta nav atradusies Latvijas hokeja izlases vārtsargu trenerim Mihailam Vasiļonokam, toties treneru un apkalpojošā personāla skaitā ir iekļauts "Maskavas nama" direktors Jurijs Silovs.

Kopā ar izlases treneriem Oļegu Znaroku un Hariju Vītoliņu, izlases ģenerālmenedžeri Māri Baldonieku, Latvijas Hokeja federācijas preses sekretāri Vitu Ļebedevu un hokeja izlases ekipējuma menedžeri Mihailu Šostaku izlases treneru un apkalpojošā personāla sarakstā iekļauti ne tikai Silovs, bet arī sporta kluba "Liepājas metalurgs" finanšu direktors Aleksandrs Rogoza.

Latvijas Hokeja federācijā aģentūrai BNS paskaidroja, ka šādu izvēli veicis federācijas prezidents Kirovs Lipmans, kurš savukārt aģentūrai BNS norādīja, ka Vasiļonoka palīdzība olimpiskajās spēlēs nebūs tik nepieciešama, kas gan nenozīmē, ka viņš vairs nav šajā amatā, jo pasaules čempionātos bijušais vārtsargs turpinās pildīt trenera pienākumus.

"Vai tad viņš [Vasiļonoks] olimpiādē ir tik ļoti vajadzīgs?" uz jautājumu, kāpēc trenera nav olimpiskajā delegācijā, ar pretjautājumu atbildēja Lipmans. "Viņam jāgatavo vārtsargi uz pasaules čempionātiem, jāpēta un jāstrādā ar viņiem, jāuzņemas atbildība," pastāstīja LHF prezidents.

Silovs un Rogoza delegācijā iekļauti par nopelniem Hokeja federācijas labā. Sākotnēji Lipmans sacīja, ka abiem būs dažādi pienākumi, piemēram, aizvest kravu, palīdzēt ar transportu, jo abi nebrauks uz olimpisko spēļu sākumu, bet tikai uz hokeja turnīru un Vankūverā būs trīs četras dienas. Tomēr, kad aģentūra BNS jautāja, kāpēc tieši šie vīri izpelnījušies Lipmana labvēlību, nevis kāds no federācijas valdes, LHF vadītājs paskaidroja arī sīkāk.

"Silovs mums ļoti palīdz ar kontaktiem Krievijā, un tas skar arī Rīgas "Dinamo". Viņš mums ir nozīmīgs cilvēks. Rogoza vairāk nekā desmit gadu bijis sporta kluba "Liepājas metalurgs" direktors, darījis daudz hokeja labā un ir nopelnījis būt delegācijā," klāstīja Lipmans.

Uz jautājumu, vai tad "Liepājas metalurga" sporta kluba prezidents Sergejs Zaharjins nav mazāk pelnījis šādu atalgojumu, Lipmans norādīja, ka viņam arī ir piedāvāta šāda iespēja, taču Zaharjins to noraidījis.

Pretenziju pret Silova un Rogozas iekļaušanu delegācijā neesot bijis arī Latvijas Olimpiskajai komitejai. Lipmans, kurš Vankūverā būs Latvijas hokeja izlases delegācijas vadītājs, uzsvēra, ka tieši hokeja dēļ uz Vankūveru brauc tik liela komanda ar tik daudz palīgiem un tehnisko personālu, jo viņu skaits ir atkarīgs no sportistu skaita. Jo sportistu ir vairāk, jo vairāk var akreditēt citus delegācijas pārstāvjus. Viņš pieļāva, ka nepieciešamības gadījumā delegācijā varētu iekļaut arī vēl kādu federācijai svarīgu cilvēku, taču šoreiz tas nav bijis vajadzīgs.

Bijušais Rīgas "Dinamo" leģendārais vārtsargs Vasiļonoks par Latvijas izlases vārtsargu treneri sāka strādāt 2007.gadā, kad par izlases treneri tika apstiprināts Oļegs Znaroks. Vasiļonoks kā treneris ir piedalījies pēdējos trijos pasaules čempionātos.

Olimpiskās delegācijas sastāvā mediķu korpusā ir ilggadējais Latvijas hokeja izlašu ārsts Jānis Kvēps, kā arī masieri Boriss Lavrenovs un Fjodors Mazurs.

Vankūveras olimpiskās spēles norisināsies no 12. līdz 28.februārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi