Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Orientierists Raize PČ junioriem izcīna bronzu

Nauris Raizes Igaunijā notiekošajā Pasaules čempionātā junioriem ziemas orientēšanās garajā distancē izcīnījis bronzas medaļu. Līdz zelta medaļai pietrūka tikai 10 sekundes. Tas ir vēl nebijis sasniegums Latvijas orientēšanās vēsturē, informē Latvijas Orientēšanās federācija.

Igaunijas pilsētas Panjarves apkārtnē notiekošajā PČ junioriem un EČ jauniešiem orientēšanās ar slēpēm Latvijas izlasei un Naurim Raizem sacensību sākums nebija īpaši sekmīgs. Vidējā distancē tikai divi latviešu jaunie sportisti ielauzās labākajiem 20 un N.Raizem tikai 39.vieta.

Šodien, 20.februārī, medaļas tika dalītas garajā distancē, kurā sportisti startēja ar kopējo startu. Lieliskas sacensības izdevās Kusas talantam Naurim Raizem, kurš Pasaules Junioru čempionāta garajā distancē turējās starp līderiem un ar lielisku ātrumu distances beigu daļā pakāpās līdz 3.vietai, kuru noturēja finišā.

Par Pasaule junioru čempionu gandrīz stundu ilgušajā sacīkstē kļuva Misa Tuomala, no kura trīs sekundes atpalika Krievijas pārstāvis Sergejs Gorlanovs un 10 - Nauris Raize, kurš tuvāko konkurentu sev aiz muguras atstāja deviņu sekunžu attālumā.

"Vakar apskatīju mežu, pieļāvu trīs lielas kļūdas. Šodien mežs bija ļoti slapjš, fiziski bija grūti un distancē jutu, ka skandināvi, arī krievi nav tik spēcīgi, viņi ir pieraduši pie labas kvalitātes trasēm un tā bija mana priekšrocība. Kļūdu praktiski nebija, varbūt vienīgi beigās izvēlējos variantu, kas bija nedaudz sliktāks nekā priekšā esošajiem un finišā viņi jau bija par tālu. Par izredzēm turpmākajās distancēs skaļi negribu runāt."

Pirmais starptautiskā mēroga panākums N. Raizem bija 2010. gadā, kad Eiropas jauniešu čempionātā tika izcīnīta bronza sprintā. 2012.gadā, sacenšoties ar vecākiem konkurentiem, N.Raize tieši garajā distancē izcēlās ar sesto vietu Pasaules junioru čempionātā. Pērn, kad čempionāts notika Latvijā, veiksmīgi startēt traucēja veselības problēmas.

Medaļa PČ junioriem ir pirmais šāda mēroga sasniegums Latvijas orientēšanās ar slēpēm vēsturē un tikai trešā medaļa junioru čempionātos visos orientēšanās paveidos kopā.

Junioru grupā 37.vietā finišēja Atis Heinols, bet Jāņa Bauņa rezultāts nav ieskaitīts. Sieviešu konkurencē Laurai Leibomai 36. rezultāts, bet Līgai Valdmanei trūka atzīmes kādā kontrolpunktā.

Paralēli notiekošajā Eiropas jauniešu čempionātā Uldim Upītim 19. rezultāts, Jevgēņijs Daņilovs 27.vietā, Konstantīns Bogdanovs 29. un Niks Pļaviņš 34. Sieviešu grupā vienīgā Latvijas pārstāve Vilma Alberinga ierindojās 25.vietā.

Sacensības turpināsies ar sprintu 22.februārī, bet pēdējā sacensību dienā, 23.februārī, medaļas sadalīs stafetēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi