Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 8. oktobris
Aina, Anete

Ostapenko cieš zaudējumu Pekinas WTA turnīra dubultspēļu ceturtdaļfinālā

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pārī ar šveicieti Tīmeju Bačinski piektdien cieta zaudējumu Pekinas WTA Premier sērijas turnīra dubultspēļu sacensību ceturtdaļfinālā.

Ceturtdaļfinālā speciālos ielūgumus jeb wild card saņēmušais Latvijas un Šveices duets ar rezultātu 4-6, 3-6 piekāpās Karolīnei Garsijai un Kristīnai Mladenovičai, kuras šovasar triumfēja Francijas atklātajā čempionātā.

Maču abi dueti iesāka ar uzvarētām servēm, bet tad apmainījās ar trim zaudētām servēm katra. Devītajā geimā pie savas serves uzvarēja francūzietes, kuras nākamajā geimā nobreikoja arī Ostapenko un Bačinski servi, uzvarot setu ar 6-4.

Otrajā setā pirmajos četros geimos uzvarēja servētājas, bet pēc tam abi pāri apmainījās ar breikiem. Septītajā geimā Francijas tenisistes uzvarēja pie savas serves, bet astotajā geimā lauza Latvijas un Šveices dueta servi, panākot 5-3. Devītajā geimā Garsija un Mladenoviča neatdeva savu servi un svinēja uzvaru setā un visā spēlē.

Šī ceturtdaļfināla spēle bija plānota ceturtdien, taču nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ tā tika pārcelta uz piektdienu. Tiesa, arī piektdien mačs nesākās tam paredzētajā laikā.

Dalība ceturtdaļfinālā Ostapenko garantējusi 215 WTA dubultspēļu ranga punktus, un paredzams, ka nākamnedēļ viņa pirmoreiz karjerā iekļūs starp 100 labākajām dubultspēļu tenisistēm. Pašlaik talantīgā Latvijas sportiste šajā rangā atrodama 124.pozīcijā.

LETA jau vēstīja, ka pirmajā kārtā Ostapenko un Bačinski ar 6-4, 6-2 pieveica Ķīnas tenisistes Jou Sjaodi un Džu Liņu, kuras šajās sacensībās arī piedalījās ar wild card. Tikmēr otrajā kārtā viņas ar 7-6 (7:3), 0-6, 10:5 pieveica ungārieti Tīmeju Babošu un Jaroslavu Švedovu no Kazahstānas, kuras bija izliktas ar astoto numuru un vēl tikai šogad spēlēja Vimbldonas turnīra finālā.

Savukārt jau sestdien Ostapenko cieta zaudējumu šī Pekinas WTA Premier sērijas turnīra vienspēļu sacensību pirmajā kārtā, kad, neizmantojot mačbumbu, ar 1-6, 6-3, 5-7 piekāpās Kazahstānas pārstāvei Jūlijai Putincevai.

Neveiksmi pirmajā kārtā svētdien piedzīvoja arī šībrīža Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Anastasija Sevastova, kura pārliecinoši ar 1-6, 1-6 zaudēja britu sportistei Džoannai Kontai.

Abas Latvijas tenisistes vienspēļu turnīru noslēdza ar desmit WTA ranga punktiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi