Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Palameika labo Latvijas rekordu un izcīna uzvaru Dimanta līgas kopvērtējumā šķēpa mešanā

Latvijas šķēpmetēja Madara Palameika piektdien Beļģijā Dimanta līgas noslēdzošajā posmā laboja Latvijas rekordu šķēpa mešanā, izcīnīja pirmo vietu un uzvarēja sezonas kopvērtējumā šajā disciplīnā.

Palameika pirmajā mēģinājumā šķēpu raidīja 66,18 metru tālumā, par trim centimetriem labojot pirms diviem gadiem Jelgavā uzrādīto rekordu. Ar 66,18 metriem Palameika kļuva par sacensību uzvarētāju.

Palameika šosezon ir uzvarējusi četros Dimanta līgas posmos Birmingemā, Rabātā, Lozannā un Briselē. Kopvērtējumā latviete izcīnīja 59 punktus, savu tuvāko sekotāju Ketrīnu Mičelu apsteidzot par 34 punktiem, bet vēl par diviem punktiem mazāk bija titulētajai čehietei Barborai Špotākovai.

Līdz ar to Palameika saņems Dimantu trofeju un 40 000 dolāru (35 000 eiro) lielu naudas balvu. Tāpat viņa nodrošinājusi ceļazīmi uz nākamā gada pasaules čempionātu un ielūgumu uz Dimanta līgu.

Palameika otrajā mēģinājumā šķēpu raidīja 60,52 metru tālumā, bet trešais mēģinājums viņai netika ieskaitīts. Ceturtajā mēģinājumā viņai padevās 60,70 metrus tāls metiens, piektais netika ieskaitīts, bet sestajā latviete šķēpu raidīja 63,17 metru tālumā.

Tikmēr otrajā vietā ierindojās Špotākova, kuras tālākais metiens bija 63,78 metri, bet trešo vietu ar 61,86 metriem ieņēma amerikāniete Kāra Vingere.

Savukārt Mičela savā labākajā mēģinājumā šķēpu meta 57,08 metru tālumā. Austrāliete pēc trim metieniem atrodās ārpus labāko četrinieka, tādējādi pie papildu trim metieniem viņa netika. Lai Palameikai atņemtu uzvaru kopvērtējumā, Mičelai šajās sacensībās bija jāuzvar, cerot, ka latviete neiekļūs pirmajā četriniekā.

Iepriekšējo reizi rekordu Palameika laboja 2014.gada 26.jūnijā, kad Jāņa Lūša kausu izcīņā Jelgavā šķēpu meta 66,15 metru tālumā.

Talsiniece augustā Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs palika desmitajā vietā, jo 19.augustā viņas šķēps nelidoja tālāk par 60,14 metriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi