Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Atcelts Pasaules kausa posms bobslejā un skeletonā

Starptautiskā bobsleja un tobogana federācija (FIBT) trešdien paziņoja, ka laika apstākļu dēļ tiek atcelts šīs nedēļas beigās Čezānas trasē paredzētais Pasaules kausa izcīņas posms bobslejā un skeletonā.Lēmums saistīts ar sniegavētru, kas pēdējās dienās pārbrāzusies pāri Ziemeļitālijai. Sniega segas biezums vietām sasniedzis 2,5 metrus, un joprojām turpina snigt.

Čezānas trases tehniskie darbinieki kopā ar tiesnešiem konstatējuši, ka trasi nav iespējams sagatavot tā, lai sportistiem būtu garantēta drošība.Turklāt laika apstākļu dēļ tika slēgta šoseja, kas savieno Sestrijēru, kurā dzīvo vairums sacensību dalībnieku, un Čezānu, kur atrodas 2006.gada Turīnas ziemas olimpisko spēļu trase.FIBT tuvākajā laikā plāno paziņot, ka Čezānā paredzētā Pasaules kausa posma sacensības tiks pārceltas uz citu vietu vai laiku, vai arī atceltas pavisam.

Latvijas bobsleja izlases treneris Sandis Prūsis atzina, ka posma atcelšana ir nepatīkams pavērsiens, taču sacensību rīkotāji nespēja nodrošināt veiksmīgu treniņu un sacensību norisi.

"Krāmējam mantas un dosimies uz Latviju. Posma atcelšana, protams, mums iegrieza, jo bijām nopietni gatavojušies. Oktobrī šeit bijām uz treniņiem, un Miņinam ļoti labi gāja. Tagad sanāk, ka būs garas brīvdienas, bet atpūta nebūs ilga, jo darba pie kamanu uzlabošanas pietiek," Prūsi citē aģentūra BNS.

Latvijas komandas līderis Jānis Miņins: "Vakar bijām mazas sniega lavīnas liecinieki. Par nelaimi mums, šogad sacensības nenotiks man tik ļoti veiksmīgajā Čezānas trasē," mājaslapai bobslejs.lv atzina sportists.

Pagājušajā sezonā Jānis Miņins ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Oskaru Melbārdi un Intaru Dambi šajā trasē izcīnīja uzvaru Pasaules kausa izcīņas posmā un kļuva par Eiropas čempioniem.

(papildināta ar S.Prūša teikto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi