Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

papildināta - Boksa federācija nosoda Gutmana filmēšanos Krievijas komandas kreklā

Latvijas Boksa federācijas ģenerālsekretārs Genādijs Glazkovs atzīst par nepieļaujamu jaunā Latvijas boksera valsts čempiona Eduarda Gutmana filmēšanos oficiālā reklāmas klipā citas valsts - Krievijas - komandas krekliņā.

Svētdien Baku, Azerbaidžānā, sākās pasaules jauniešu čempionāts, kur svarā līdz 60 kilogramiem cīnīsies arī 2010.gada Latvijas čempions pieaugušajiem šajā svara kategorijā Gutmans. Pirms sacensībām turpat Azerbaidžānā jaunajiem bokseriem notika kopīga treniņnometne, pēc kuras daudzi tika filmēti, bet klipi ievietoti Starptautiskās Amatieru boksa federācijas (AIBA) oficiālajā mājaslapā internetā www.aiba.org. Redzams arī Gutmans, kurš izsaka pateicību AIBA par iespēju aizvadīt treniņus augstā līmenī un sola cīnīties par medaļu, kas dotu iespēju startēt pasaules jaunatnes olimpiādē.

Rīdzinieks kluba ''Sidneja-2000'' pārstāvis Gutmans uzstājas krekliņā ar Krievijas valsts simboliku, lai gan intervijas sākumā bokseris paziņo, ka ir no Latvijas.

''Tas nav pieļaujami. Uz treniņnometni viņu izsauca bez [pastāvīgā] trenera, un 16 gadu vecais bokseris pieļāva kļūdu, par ko jau saņēma [brāzienu] no treneriem, kad tie ieradās,'' aģentūrai BNS paskaidroja Glazkovs. ''Bokseri kā futbolisti paraduši mainīties krekliņiem, nedomājot par sekām. Latvijas komandas ekipējums viņam ir. Šādu pārpratumu vairs nebūs.''

Arī Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) pievienojas Genādija Glazkova viedoklim par nepieļaujamu un neapdomīgu Gutmana rīcību, filmējoties citas valsts izlases tērpā, prezentējot sevi kā Latvijas boksa izlases dalībnieku.

''Šāda rīcība nav pieļaujama. Tas vēlreiz aktualizē nepieciešamību sporta federācijām vēl nopietnāk strādāt ar sportistiem, skaidrojot jautājumus par sportistu atbildību un pienākumiem, pārstāvot savu valsti starptautiskos mačos un turnīros, tai skaitā jautājumos, kas attiecas uz Latvijas izlases sporta ekipējuma lietošanu, kas nepieļauj citu valstu izlases formu nēsāšanu sporta sacensībās, prezentāciju pasākumos vai intervijās ar masu medijiem,'' LOK viedokli pauž LOK ģenerālsekretārs Einars Fogelis.

Svētdien pirmajā kārtā no Latvijas bokseriem uzvarēja Ņikita Versockis (līdz 69 kg), kurš ar 7:1 pārspēja Mustafu Abdulaji Himu no Nigērijas, bet zaudēja Romāns Belousovs (līdz 57 kg), kuru ar 7:3 uzvarēja Jakubs Hvals no Čehijas, liecina organizatoru informācija.

Latviju pasaules čempionātā jauniešiem pārstāvēs arī Raimonds Sniedze (līdz 64 kg) un Ņikita Maculevičs (virs 91 kg).

(papildināta ar LOK komentāru)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi