Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināts (14:35) - Mazurs apstiprināts par VEF Rīga galveno treneri

Par Latvijas basketbola komandas VEF Rīga galveno treneri kļuvis vietējais speciālists Nikolajs Mazurs, pirmdien preses konferencē pavēstīja vienības vadība.

Līdz ar to no amata atbrīvots lietuviešu speciālists Ramūns Butauts, kurš pērn ar VEF Rīga noslēdza vienošanos uz trim gadiem.

Mazura līgums ar VEF Rīgu noslēgts uz vienu sezonu ar iespēju to pagarināt vēl uz diviem gadiem (sistēma 1+2). 

Mazurs VEF Rīga treneru kolektīvā darbojies jau kopš kluba atjaunošanas pirmsākumiem 2007.gadā, kad kļuva par galvenā trenera Valda Valtera palīgu. Savukārt 2010.gada pavasarī Mazurs debitēja šīs komandas galvenā trenera amatā, jo veselības problēmu dēļ Valters to bija spiests pamest. Togad viņš rīdziniekus vadīja Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālā, kurā gan sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-4 nācās piekāpties Barons/LMT vienībai.

Sekojošajā sezonā par VEF Rīga galveno treneri kļuva pazīstamais lietuviešu speciālists Rims Kurtinaitis, Mazuram kļūstot par viņa asistentu. Tiesa, Lietuvas treneris komandā neuzkavējās pārāk ilgu laiku, jo 2011.gada martā izlēma pieņemt vilinošo Krievijas kluba Maskavas apgabala Himki piedāvājumu. Viņa vietā stājās tautietis Butauts, kura vadībā rīdzinieki trīs sezonas pēc kārtas spēja triumfēt Latvijas čempionātā.

Pērnā gada jūnijā VEF Rīga ar Butautu pagarināja līgumu uz trim gadiem, tomēr aizvadītā sezona vienībai bija nesekmīga, tai neizpildot nevienu no sportiskajiem uzdevumiem un noliekot arī valsts čempionu pilnvaras.

Pagājušajā nedēļā parādījās informācija, ka par Butautu interesi izrādot Lietuvas klubs Pasvāles Pieno žvaigzdes.

Latvijas un ārvalstu medijos Rīgas kluba vārds pēdējās nedēļās saistīts ar virkni pašmāju speciālistu, ieskaitot Ainaru Bagatski, Kārli Muižnieku un Gundaru Vētru. Neviens no viņiem publiski iespējai kļūt par VEF Rīga galveno treneri nav kategoriski atteicis, lai arī tiek ziņots, ka reālas sarunas ar viņiem nav sāktas. Pēdējā laikā jau Muižnieks un Vētra ir noslēguši līgumus uz nākamo sezonu ar citiem klubiem, bet Ukrainas spēcīgākais basketbola klubs Kijevas Budiveļņik cer uz Bagatska noturēšanu amatā.

Mazurs jau ilgus gadus strādājis ar 1995.gadā dzimušo Latvijas basketbolistu paaudzi. Pērn Mazurs bija Latvijas U-18 izlases galvenais treneris, kad viņa vadītā komanda izcīnīja ceturto vietu Latvijā notikušajā Eiropas čempionātā. Savukārt šī gada februārī Mazurs Latvijas U-20 valstsvienības galvenā trenera postenī oficiāli nomainīja Artūru Štālbergu, kura vadībā komanda pērnvasar tika pie Eiropas čempionāta sudraba godalgām.

Vēl 2008.gadā Mazurs tika uzaicināts kļūt par Latvijas pieaugušo izlases galvenā trenera Nenada Trajkoviča palīgu, lai pievērstos darbam galvenokārt ar otro valstsvienību.

Savukārt 2010.gadā tika izveidota VEF Juniors komanda, tajā apvienojot visus labākos Latvijas jaunos spēlētājus, bet Mazurs kļuva par šīs vienības galveno treneri. Tiesa, komanda eksistēja tikai vienu sezonu.

Kā zināms, aizvadītās sezonas Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijā līdz četrām uzvarām VEF Rīga ar 1-4 piekāpās Ventspils basketbolistiem. Tāpat VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) sacensībās tā nekvalificējās izslēgšanas turnīram, bet Eiropas kausā nepārvarēja pirmo posmu.

Pievienota 3.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi