Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Paplāte panākumiem

Mūsdienu sporta pirmsākumos uzvarētāja noteikšanai nereti pietika "ar aci". Tad jau talkā nācās ņemt pulksteni, nedaudz vēlāk — hronometru, kas jau spēja fiksēt starpību sekundes desmitdaļās. Elektronika to samazināja līdz simtdaļām. Tagad arvien biežāk talkā nākas ņemt tūkstošdaļas (piemēram, kamaniņu sportā). Līdz ar konkurenci aug arī rezultātu blīvums. Bet, kad uzvarētāju izšķir tūkstošdaļas, sportisti sāk pievērst lielu vērību niansēm: frizūrām, apaviem, kombinezoniem, riteņu aerodinamikai utt.

Pievērš vērību arī laika apstākļiem. Vieniem karstums patīk, citiem ne, vieni ir "lietus cilvēki", citi atkal — ne. Tā Jeļenai Prokopčukai, kam pa prātam Ņujorka rudenī vai Bostona pavasarī, Pekinas vasarā cerību nebūtu, atteicās šurp braukt, kaut ceļazīme bija. Divkārtējai Ņujorkas maratona uzvarētājai vairs nepiedien vienkārša piedalīšanās olimpiskajās spēlēs. Kāds veras debesīs un gaida lietu, kāds skaita lūgšanas, lai tik nelīst.

Taču būtu naivi cerēt, ka olimpiskajās spēlēs augstu vietu var iegūt tikai ar tērpu, frizūru vai laika apstākļu palīdzību. Tāpēc, kā teica senie romieši: Si vis pacem, para bellum. Lai tavā labā maksimāli strādātu tehnoloģijas, trenējies, trenējies un dzen funkcionārus. Šoreiz Latvijas delegācijā sportistiem tiešām radīti apstākļi, lai pēc tam nevarētu novelt vainu uz niansēm. Slaidās basketbolistes, būdīgais Ščerbatihs un ne tikai medaļu pretendenti ar pavadoņiem, šurp lidoja biznesa klasē, Miloslavskim tika sagādāts pēdējā kliedziena peldkombinezons, Belohvoščikam ir viens no krutākajiem divriteņiem, Gulbis varēja dzīvot viesnīcā kopā ar tēvu un treneri, olimpiskajā ciematā ir divas icool vannas, kurās prasa pasēdēt pat vācieši. Vienīgi Ežmalim, kas viens no pēdējiem kvalificējās Pekinai, laiva nav pēdējais modes kliedziens. Taču viņam viss vēl priekšā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi