Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Par dopinga lietošanu uz 15 gadiem diskvalificēts amerikāņu tenisists Veins Odesniks

Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) par dopinga lietošanu uz 15 gadiem diskvalificējusi amerikāņu sportistu Veinu Odesniku, kurš jau agrāk bijis sodīts par aizliegto vielu ievešanu Austrālijā.

ITF ziņojumā teikts, ka decembrī un janvārī ņemtajos paraugos sportista organismā konstatētas aizliegtās vielas, tostarp arī steroīdi.

Pašlaik 29 gadus vecais Odesniks pirmo reizi tika sodīts 2010.gadā, kad Austrālijā viņa bagāžā tika atrastas astoņas sešu miligramu zāļu pudelītes ar cilvēka augšanas hormoniem (HGH). Toreiz sportists saņēma diskvalifikāciju no 2010.gada aprīļa līdz 2011.gada augustam.

Sākotnēji ITF viņu diskvalificēja uz diviem gadiem, bet pēc tam uz pusi samazināja sodu, jo tenisists sadarbojās ar lietas izmeklētājiem.

Piespriestā 15 gadu diskvalifikācija ir stājusies spēkā ar atpakaļejošu datumu no šī gada 30.janvāra un būs spēkā līdz 2030.gada 29.janvārim, kad sportistam jau būs apritējuši 44 gadi.

Odesniks pagājušajā nedēļā publicētajā ATP vienspēļu rangā ierindojās 267.vietā. Augstākais sportista sasniegums ir ranga 77.pozīcija, kuru viņš ieņēma 2009.gada aprīlī.

Odesniks 2008.gada Francijas atklātajā čempionātā sasniedza trešo kārtu, kurā viņš trijos setos piekāpās pašreizējam ranga līderim serbam Novākam Džokovičam. Tāpat sportists ir spēlējis 2009.gada Hjūstonas "ATP World Tour 250" finālā, kurā divos setos kapitulēja spēlē ar austrālieti Leitonu Hjūitu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi