Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Paralimpietis Bergs: Veselību nenodrošinās neviena medaļa

Latvijas paravieglatlēts Edgars Bergs, kurš bija kvalificējies Parīzes paralimpiskajām spēlēm, no sacensībām atteicies, jo vēlējies pasaudzēt savu veselību.

Jau ziņots, ka Latviju šī gada Parīzes paralimpiskajās spēlēs pārstāvēs astoņi Latvijas sportisti piecos sporta veidos, bet Bergs nolēmis uz četrgades lielākajām sacensībām nedoties.

"Paralimpiskajās spēlēs visi atdod no sevis visu un tas ir grūti, tāpēc es, vienojoties ar komandu, tomēr nolēmu pasaudzēt sevi un savu veselību," Jelgavas pašvaldības iestādei "Sporta servisa centrs" pauda sportists. "Kā nekā jau vairāk 20 gadi sportā. Veselību nenodrošinās neviena medaļa."

Bergs bija kvalificējies lodes grūšanas sacensībām F35 medicīnas grupā.

Bergam šīs būtu piektās paralimpiskās spēles. Līdz šim viņš bija izcīnījis četras godalgas - 2004.gada spēlēs Atēnās sudraba medaļu lodes grūšanā un bronzas medaļu diska mešanā, 2008.gadā Pekinā sudrabu lodes grūšanā, bet 2016.gada spēlēs Riodežaneiro bronzu lodes grūšanā. Iepriekšējā Olimpiādē Tokijā Bergs lodes grūšanā ieņēma piekto vietu.

Šī gada Parīzes paralimpiskās spēles norisināsies no 28.augusta līdz 8.septembrim un latvieši startēs vieglatlētikā, paralimpiskajā iejādē, velobraukšanā, peldēšanā un šaušanā.

Visplašāk Latvija tiks pārstāvēta vieglatlētikā, kur startēs četri sportisti - Aigars Apinis (diska mešana F52 klasē), Diāna Krūmiņa (diska mešana un šķēpa mešana F55 klasē), Emīls Dzilna (lodes grūšana F12 klasē) un Raivo Maksims (diska mešana un šķēpa mešana F46 klasē).

Pa vienam sportistam startēs vēl četros sporta veidos - paralimpiskajā iejādē startēs Rihards Snikus, velobraukšanā - Oskars Gailišs, četrās peldēšanas disciplīnās piedalīsies parapeldētājs Jurijs Semjonovs, savukārt šaušanas arēnā dosies Margita Kanopka.

Paralimpiskajās spēlēs tiks pārstāvēti 22 sporta veidi, kuros startēs ap 4400 sportistiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi