Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Parīzes paralimpiskajās spēlēs startēs astoņi Latvijas sportisti

Latviju šī gada Parīzes paralimspiskajās spēlēs pārstāvēs astoņi Latvijas sportisti piecos sporta veidos, ceturtdien informēja Latvijas Paralimpiskā komiteja (LPK).

Parīzes paralimpiskās spēles norisināsies no 28.augusta līdz 8.septembrim un latvieši startēs vieglatlētikā, paralimpiskajā iejādē, velobraukšanā, peldēšanā un šaušanā.

Visplašāk Latvija tiks pārstāvēta vieglatlētikā, kur startēs četri sportisti - Aigars Apinis (diska mešana F52 klasē), Diāna Krūmiņa (diska mešana un šķēpa mešana F55 klasē), Emīls Dzilna (lodes grūšana F12 klasē) un Raivo Maksims (diska mešana un šķēpa mešana F46 klasē).

Pa vienam sportistam startēs vēl četros sporta veidos - paralimpiskajā iejādē startēs Rihards Snikus, velobraukšanā - Oskars Gailišs, četrās peldēšanas disciplīnās piedalīsies parapeldētājs Jurijs Semjonovs, savukārt šaušanas arēnā dosies Margita Kanopka.

Divos no sporta veidiem - šaušanā un velobraukšanā - Latvija tik augsta līmeņa sacensībās tiks pārstāvēta pirmo reizi vēsturē, savukārt četri no astoņiem sportistiem - Maksims, Dzilna, Kanopka un Gailišs - ir paralimpisko spēļu debitanti.

"Vienmēr prieks redzēt aizvien jaunu sporta veidu pārstāvniecību paralimpiskajās spēlēs, un šogad tie ir divi - šaušana un velobraukšana. Šādi brīži ļauj novērtēt, cik labi esam pastrādājuši, Latvijā attīstot dažādus sporta veidus - tie sasnieguši tik augstu līmeni, ka arī Latvijas sportisti var cīnīties par godalgām Pasaules lielākajās sporta arēnās," norāda LPK prezidente Daiga Dadzīte

Kā atzīst Dadzīte, tad īpašs gandarījums esot par gados jauniem sportistiem, kuri piepildīs savu sapni pārstāvēt Latviju paralimpiskajās spēlēs. "No sirds novēlu visiem sportistiem sasniegt visaugstākās virsotnes, jo zinu, cik daudz viņi ir trenējušies, lai nonāktu līdz Parīzei," sacīja LPK prezidente.

Kopā ar sportistiem uz Parīzi dosies arī viņu treneri - Ināra Aperāne, Arnolds Strenga un Andris Smočs vieglatlētikā, Darja Tihomirova un Agnese Rozīte paralimpiskajā iejādē, Antra Roga peldēšanā, Kristers Kolužs šaušanā, Jānis Mūsiņš velobraukšanā. Delegācijai līdzi dosies arī fizioterapeite, uztura speciāliste Signe Rinkule, fizioterapeite un asistente Gunta Ozoliņa, sporta ārste Sandra Rozenštoka, asistenti un palīgi Elīna Brigmane, Kaspars Iesaliņš un Valērijs Lukjanovs. Delegācijai līdzi dodas arī Riharda Snikus sacensību partneris - zirgs "King of the Dance" (īpašniece Irina Andrusa), par kura labsajūtu rūpēsies grūms Karīna Krauze un veterinārārsts Jānis Bušers. Delegācijas vadītājas pienākumus pildīs Zane Skujiņa-Rubene.

Veselības apstākļu dēļ Parīzes Paralimpiskajās spēlēs nepiedalīsies vieglatlēts Edgars Bergs, kurš bija izpildījis arī Paralimpisko spēļu normatīvu.

Paralimpiskajās spēlēs tiks pārstāvēti 22 sporta veidi, kuros startēs ap 4400 sportistiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi