Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Pārvadātāju bezrūpība sagādā Latvijas kamaniņu sportistiem satraukuma pilnus brīžus

Pārvadātāju vieglprātīgās attieksmes dēļ Latvijas kamaniņu braucēju izlasei šosezon jau vairākkārt gadījies piedzīvot satraukuma pilnus brīžus, kad pēc kārtējā ceļojuma posma vajadzējis minēt, vai laimēsies savu inventāru ieraudzīt sveiku un veselu.

Līdz šim ne reizi Latvijas izlasē nebija gadījušās līdzīgas problēmas, bet šogad sūtītā bagāža cietusi jau divkārt, aģentūrai BNS ceturtdien pastāstīja Latvijas Kamaniņu sporta federācijas ģenerālsekretāre Dace Gods-Romanovska.

Par laimi, caurdurts abas reizes izrādījies tikai bagāžas īpašais iepakojums, taču pēc lidojuma uz Kanādu caurumi bija pavisam tuvu olimpiskā bronzas medaļnieka Mārtiņa Rubeņa kamanu aptecētājam. Lai gan visa izlases bagāža ir apdrošināta, nekāda atlīdzība nebūtu samērojama ar zaudējumiem, ko olimpiskajā sezonā nodarītu Rubeņa kamanu sabojāšana, teica Gods-Romanovska. "Tas būtu tas pats, kas sabojāt van Goga gleznu," viņa piebilda.

Gods-Romanovska uzskata, ka bojājumus, visticamāk, radījuši pacēlāju metāla ragi lidostā, jo bagāžas vienības svars sasniedz 90 kilogramu, un tās nepārkrauj ar rokām.

Vēlreiz līdzīgi Latvijas izlases bagāža cieta ceļā no Kanādas uz nākamo Pasaules kausa posmu Austrijā, taču arī šoreiz pamatīgi bojāts bija tikai iepakojums. Turklāt lidostās tāpat bija klājies arī Vācijas un Polijas kamaniņu braucēju inventāram.

Pēc starta Kanādā kamanām vēl bija vajadzīga īpaša aprūpe, jo Kalgari apvidū tipisko smilšu vērtu dēļ ragavu slieces trasē tiek pamatīgi pabojātas, un vēlāk darba netrūkst ne mehāniķiem, ne sportistiem, lai švīkas izslīpētu.

Piektdien Īglsas trasē Nāciju kausa izcīņā dalībnieki sacentīsies par tiesībām startēt Pasaules kausa (PK) posma sacensībās. No Latvijas braucējiem gandrīz visiem jāpiedalās Nāciju kausa braucienos, jo vieta PK pamatsacensībās ir garantēta tikai Maijai Tīrumai un divnieka ekipāžai Andrim un Jurim Šiciem.

Īglsā startēs visi Latvijas sportisti, kuri pirms nedēļas PK sezonu atklāja Kalgari, kā arī vairāki jauni braucēji. Izlases sastāvu papildināja Kristaps Mauriņš, Elīza Tīruma un Agnese Koklača, kā arī divnieks Andrejs Bērze/Uldis Logins.

Paredzams, ka sieviešu komandas līderei Maijai Tīrumai arī Īglsā būs jāstartē ar pretsāpju līdzekļiem, jo novembra vidū Vistleras trasē, Kanādā, piedzīvotais kritiens vēl liek sevi sāpīgi manīt. Lai arī Austrijā veiktajā rentgenā aizdomas par iespējamu ribu lūzumu neapstiprinājās, sasitums bijis pārāk spēcīgs, lai sāpes drīz pārietu.

PK posma ieskaitē Īglsā sestdien cīnīsies sievietes un divnieku ekipāžas, bet svētdien trasē dosies vīrieši un paredzētas stafetes sacensības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi