Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Pasaules čempionātā cerības saista ar Smukuli

Pasaules čempionātā riteņbraukšanā Latvijai izredzes U-23 klasē

Perspektīvais jaunais riteņbraucējs Gatis Smukulis ir Latvijas riteņbraukšanas galvenā cerība šonedēļ Itālijas pilsētā Varēzē notiekošajā pasaules čempionātā. "Gatis var būt labā vietā gan individuālajā, gan arī grupas braucienā," Latvijas izlases sporta direktors Arvis Piziks jaunā braucēja izredzes vienlīdz augstu vērtē abās disciplīnās. Otrdien pulksten 15 tiks dots starts U-23 individuālajā braucienā (tiešraide Eurosport).

Izcīnītais Romāna Vainšteina pasaules čempiona tituls 2000.gadā grupas braucienā elitei Latvijas riteņbraukšanu pacēla nebijušos augstumos, taču panākuma eiforijai sekoja rūgta realitātes apzināšanās. Pēdējos gadus, Vainšteinam nestartējot, nav vairs neviena braucēja, kas būtu piedalījies cīņā par augstām vietām. Par tumšo zirdziņu kļuvis individuālā brauciena speciālists Raivis Belohvoščiks. Viņa izcīnītā 4.vieta 1999.gada PČ ļāva Raivi pieskaitīt individuālā brauciena elitei, taču katrs nākamais gads, domājot par medaļu spožumu, pienāca ar jaunām cerībām, kurām nebija lemts piepildīties. Olimpiskajās spēlēs Pekinā Belohvoščiks sagādāja rūgtu vilšanos (36.vieta 39 dalībnieku konkurencē), taču pāris nedēļu vēlāk Raivis par sevi atgādināja ar uzvaru Eneco Tour velobrauciena pēdējā 18,8 kilometrus garajā posmā braucienā no atsevišķā starta. Sacensībās startēja tikai Pro Tour braucēji. "Tas tikai apstiprināja paša Raivja teikto, ka Pekinā viņš bija iekļuvis pamatīgā aklimatizācijas bedrē," pēc krasajām svārstībām īsā laika intervālā secinājis A.Piziks.

Grupas braucienā elitei startam tiks pieteikti Oļegs Meļehs, Aleksejs Saramotins un Normunds Lasis. Rezervista statusā paliks Belohvoščiks. Neviens no pieteiktajiem braucējiem nestartē Pro Tour komandās, bet bez tik smagu braucienu prakses konkurēt ar augstā līmeņa profesionāļiem ir tikpat kā nereāli.

Latvijas izlases galvenā cerība U-23 klases braucējs Gatis Smukulis vērtīgu pieredzi ieguva Pekinas olimpiskajās spēlēs. Startēšana četrgades nozīmīgākajā pasākumā bija kā neliels bonuss, kuru vajadzētu atpelnīt. "Gatim būtu labāk, ja grupa sadalītos. Kopējā finišā viņa izredzes krietni noplaks. Trase nav pārāk smaga, tomēr pastāv liela iespēja, ka atrāviens varētu notikt. Gatis parasti ir ļoti aktīvs. Cerēsim, ka īstajā laikā viņš būs pareizajā vietā," A.Piziks atgādināja, ka bez izturības un milzu gribasspēka riteņbraukšanā pilnās lozes izvilkšanai nepieciešama arī prasme būt vietā, kad attīstās galvenie notikumi.

***

Riteņbraukšana

Pasaules čempionāts

Varēze (Itālija)

23.IX U-23 ind. brauciens (33,55 km)

24.IX Dāmas ind. brauciens (25,15 km)

25.IX Kungi ind. brauciens (43,70 km)

26.IX U-23 grupas brauciens (173,35 km)

27.IX Dāmas grupas brauciens (138,80 km)

28.IX Kungi grupas brauciens (260,25 km)

Latvija PČ

U-23 ind.brauciens

(Mārtiņš Trautmanis, Gatis Smukulis)

U-23 grupas brauciens

(Mārtiņš Trautmanis, Gatis Smukulis, Herberts Pudāns)

Kungi individuālais brauciens

(Raivis Belohvoščiks, Oļegs Meļehs)

Kungi grupas brauciens

(Oļegs Meļehs, Aleksejs Saramotins, Normunds Lasis)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi