Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Pasniegs gada balvu paralimpiskajā sportā

Latvijas Paralimpiskā komiteja otrdien nosauca 12 nominācijas, kurās novembra beigās pasniegs gada balvas par izciliem sasniegumiem invalīdu sportā.Šogad Latvijas paralimpieši veiksmīgi piedalījās ne tikai vietējās sacensībās, bet arī Paralimpiskajās spēlēs Pekinā. Latvijas delegācija bija pārstāvēta kuplā skaitā - uz Pekinu kopumā devās 17 sportisti un 11 Latvijas Paralimpiskās komitejas oficiālie pārstāji.

Paralimpiskajās spēlēs tika izcīnītas vairākas nozīmīgas uzvaras: Aigars Apinis ieguva paralimpiskā čempiona titulu diska mešanā un sudraba godalgu lodes grūšanā, bet Edgars Bergs kļuva par vicečempionu lodes grūšanā. "Šis gads ir bijis notikumiem bagāts un ir prasījis ne mazums pūļu, lai mērotos spēkiem ar pasaules labākajiem paralimpisko sporta veidu pārstāvjiem. Tāpēc ir liels prieks redzēt, ka Latvijā atdzimst, attīstās un pieaug dalībnieku skaits tādos sporta veidos kā peldēšana, jāšanas sports, galda teniss, adaptīvā airēšana un citos. Galvenais, lai cilvēki ar invaliditāti izrautos no savu kompleksu mūriem un sportotu kopā ar pārējo Latvijas sabiedrību," komentēja Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidents Valdis Nagobads.Gada balvu paralimpiskajā sportā pasniegs šādās nominācijās: Gada notikums, Par cīņas gribu, Gada debitants, Par ieguldījumu invalīdu sportā, Gada sporta klubs, Gada treneris, Gada sporta skolotājs, Gada komanda, Aktīvākā sporta federācija, Gada sportiste, Gada sportists un Gada sporta veids.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi