Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Pēdējā iespēja tusētāju paaudzei

Vispirms jāpasaka paldies spēlētājiem, kā arī visiem, kas strādāja ar komandu un nodrošināja uzdevuma izpildi — izcīnīja ceļazīmi uz finālturnīru. Tomēr salīdzinoši vājā grupā tas tika izdarīts ar milzīgām grūtībām un lielu veiksmes palīdzību. Tāpēc daudzi nav apmierināti ne ar notikušo, ne valstsvienības spēles kvalitāti.

Pavasarī neslēpu savu negatīvo attieksmi pret Nenada Trajkoviča iecelšanu galvenā trenera amatā, un šis turnīrs apstiprināja, ka izvēle nav bijusi vislabākā. Pirmām kārtām, Trajkovičs nav spējis saliedēt komandu. Ne treneru kolektīvu, ne spēlētājus, kuri kursēja paši par sevi. Viņš nebija pietiekami liela autoritāte un nekontrolēja situāciju komandā.

Trajkoviča lielākais nopelns bija aizsardzības sakārtošana. Tiesa, pēdējā spēlē portugāļi prata izmantot šīs sistēmas mīnusus, bet nekādas korektīvas spēles gaitā netika ieviestas. Vispār Trajkovičs neelastīgi reaģēja uz spēles gaitu, tāpēc Latvijas izlase nesagādāja pretiniekiem pārsteigumus.

Uzbrukuma organizācija bija slikta, un paveicās, ka pretinieki nespēja to izmantot. Pret uzsvaru uz Biedriņa izmantošanu nav ko iebilst, taču tas tika netika darīts pietiekami kvalitatīvi. Gan Biedriņš, gan Bērziņš bija ātrākie centri grupā, taču šī viņu īpašība netika pietiekami izmantota. Viss notika serbu stilā — palēni, neelastīgi, paļaujoties uz individuālo meistarību. Taču pretinieki pamazām atšifrēja Andri, un augstākas klases komandas to izdarīs vēl ātrāk. Savukārt latviešu tradicionālais ātrums palika neizmantots.

Neredzu iespēju, ka Trajkovičs varētu savākt šo komandu, tāpēc bez pārmaiņām komandas vadībā rezultāts finālturnīrā nebūs labāks kā pēdējos čempionātos, bet būs sliktāks, nekā varētu būt. Nepieciešamas pārmaiņas — vispirms tiekot skaidrībā par kļūdām un tad vienojoties par to risinājumu.

Vēl nesen par jauniem dēvētie spēlētāji jau sasnieguši sportiskā brieduma gadus. Krājas nogurums, traumas un diemžēl arī negatīvas emocijas pēc spēlēšanas valstsvienībā. Līdz šim daudziem trūcis motivācijas un prasmes kaut ko ziedot, lai sasniegtu augstu sportisko rezultātu. Ja tāda motivācija netiks atrasta — pēc gada no Eiropas čempionāta brauksim mājās ar kārtējiem zaudējumiem. Bet motivācijas līmenis ir atkarīgs gan no katra spēlētāja individuāli, gan no kopējās gaisotnes, ko nosaka izlases vadītājs.

Iespējams, pie valstsvienības stūres vajadzīgs autoritatīvs ārzemju speciālists. Iespējams, vajadzīgs visu Latvijas labāko treneru kopdarbs, kā 1996.gadā. Jādomā, jo citas iespējas šai Latvijas basketbolistu paaudzei, visticamāk, nebūs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi