Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Pēdējās desmitgades labākais vingrotājs Učimura izstājas pasaules čempionāta kvalifikācijā

Pēdējo astoņu gadu neapstrīdamais vingrošanas karalis Kohei Učimura no Japānas pirmdien dramatiski pārtrauca savu uzvaru sēriju, traumas dēļ izstājoties no pasaules čempionāta.

Učimura kopš 2009.gada allaž uzvarējis pasaules čempionātu daudzcīņas sacensībās, paveicot to arī 2012. un 2016.gada olimpiskajās spēlēs, tomēr šoreiz viņa uzvaru sērija pārtrūka, japānim gūstot traumu pasaules meistarsacīkšu atbalsta lēciena kvalifikācijā.

Pēc lieliska lēciena 28 gadus vecais japānis saķēra kreiso potīti un paklāju atstāja ar acīmredzamu diskomfortu. Zīmīgi, ka pēc pēc tam viņš drosmīgi aizvadīja vingrojumu uz līdztekām, tomēr pēc piezemēšanās bija labi redzams, ka sportistam ir nopietna problēma ar kāju.

Turpinājumā viņš vairs neizgāja uz starta vingrojumos uz stieņa, zaudējot cerības aizstāvēt savu daudzcīņas titulu.

"Man ir ļoti žēl par cilvēkiem, kuri ieradās atbalstīt mani," Učimura pauda intervijā NBC, atvainojoties komandas biedriem. "Pēc atbalsta lēciena es pat nevarēju pastaigāt, tomēr tāpat centos pabeigt sacensības."

Japānis atzīst, ka pēc gandrīz dekādi ilgas dominances viņam ir arvien grūtāk sasniegt sportiskās formas virsotni.

"Kad pasaules čempionātā piedalījos pirmo reizi, biju 20 gadus vecs, bet tagad man ir 28 gadi un septītais pasaules čempionāts. Līdz ar to aktuāls kļūst jautājums par vecumu," teica Učimura. "Ar gadiem tiek zaudēti daži muskuļi, kā arī tiek pieļautas kļūdas sarežģītākos vingrojumos."

Učimura jau iepriekš licis manīt, ka 2020.gada Tokijas olimpiskajās spēlēs varētu koncentrēties uz vienu vai divām individuālajām disciplīnām nevis daudzcīņas titulu. Viņš karjerā ticis pie desmit zeltiem pasaules čempionātos, kā arī trim olimpiskajām zelta godalgām.

Izstājoties Učimuram, pašlaik pasaules čempionāta kvalifikācijā līderis ar 86,699 punktiem ir kubietis Manrike Lardvets, bet ar 85,431 punktu seko ukrainis Oļegs Verņajavs, kurš pērn Riodežaneiro Olimpiādē gandrīz apsteidza japāni.

Vienīgais Latvijas pārstāvis Rihards Trams patlaban ar 75,924 punktiem atrodams 22.vietā starp 45 pilnu daudzcīņu veikušajiem sportistiem, tomēr kvalifikācija turpināsies arī otrdien. Trams nepretendē uz fināla sasniegšanu kādā no individuālajām disciplīnām, bet šobrīd vēl saglabā teorētiskas cerības uz iekļūšanu daudzcīņas finālā, kurā piedalīsies 24 labākie atlēti. Tomēr iepriekšējās pasaules meistarsacīkstēs, lai to paveiktu, vajadzēja savākt vairāk nekā 85 punktus.

Zīmīgi, ka arī dāmu vingrošana pasaules čempionāts iztiks bez savas šī brīža karalienes, jo amerikāniete Simona Bailsa paņēmusi gada pauzi no sporta. Viņa pērn olimpiskajās spēlēs individuālajās disciplīnās izcīnīja četras zelta medaļas, turklāt tika pie bronzas arī komandu sacensībās.

Latviju dāmu sacensībās, kas sāksies otrdien, pārstāvēs Anastasija Dubova, Valērija Grišāne un Marija Ribaļčenko.

Pasaules čempionāts turpināsies visu šo nedēļu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi