Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Peldētājs Lohte nākamnedēļ aizvadīs pirmās sacensības pēc 14 mēnešu diskvalifikācijas

Seškārtējais olimpiskais zelta medaļnieks Raiens Lohte nākamnedēļ startēs ASV peldēšanas čempionātā, tādējādi atgriežoties peldbaseinā pēc 14 mēnešu diskvalifikācijas, ceturtdien vēstīja ASV peldēšanas federācija.

Plānots, ka Lohte gaidāmajās sacensībās piedalīsies sešās disciplīnās, kuras norisināsies piecās dienās.

Lohtem, kurš ir 34 gadus vecs, sākotnēji tika piešķirta desmit mēnešus ilga diskvalifikācija, jo viņš meloja par it kā notikušu laupīšanu kādā Riodežaneiro benzīntankā. Šo sodu sportists izcieta 2016. un 2017.gadā, bet vēlāk saņēma vēl vienu 14 mēnešus ilgu diskvalifikāciju par antidopinga noteikumu pārkāpšanu.

Peldētājs veica neatļautu intravenozo injekciju, par kuras norisi vēlāk arī izteicās sociālajos tīklos, līdz ar to nopelnot otro sodu, kas beigsies šajā nedēļā. Šajā periodā sportists izgāja arī anonīmo alkoholiķu kursu.

Nākamā gada Tokijas olimpiskajā spēlē sportistam būs jau 36 gadi, bet iepriekš viņš izcīnījis olimpisko zeltu izcīnījis arī 200 metru peldējumā uz muguras, kas notika 2008.gada Pekinas Olimpiādē, bet vēl pēc četriem gadiem par uzvarētāju Lohte kronēts 400 metru jauktā peldējuma disciplīnā.

Aģentūra LETA iepriekš jau ziņoja, ka Lohte 2016.gada Riodežaneiro spēlēs pats sev radīja problēmas, jo viņš un vēl trīs ASV peldētāji izdomāja stāstu, ka kādā degvielas uzpildes stacijā aplaupīti, piedevām ļaundaris bijis policists, kurš draudējis ar ieroci.

Peldētāju teiktas izraisīja pamatīgu skandālu, jo vēlāk izmeklēšanā atklājās, ka sportisti ir šo stāstu ir izdomājuši, izsaucot Brazīlijas oficiālo iestāžu sašutumu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi